Dalpremier! Papaver Cousins: Four Walls

2017.03.24. 11:00, rerecorder

img040_maasolat72dpi.jpg

Április 7-én érkezik a Papaver Cousins bemutatkozó albuma, a már előrendelhető Lack Of Lightness, amit a remek akusztikpopos, blues-os folkrockos duó most az egészen bevaduló, az elfogadás – Magyarországon most is nagyon aktuális – hiányáról mesélő, dühös Four Walls című dallal vezet fel.

papaver_lol_digital_cover.pngA Papaver Cousins gitáros-énekes duó 2015-ben tűnt fel a Lone Waltz kiadó (az alapítókon Zanzinger, Upor András, Duke Bluebeard túli) első szerződtetett előadójaként egy ígéretes kislemezzel. A Magyarradarunkon is bemutatott páros 2017 elején egy élő EP-vel kezdte debütalbuma felvezetését, az A Holy Night With Papaver Cousins című hatszámos, kápolnában rögzített anyagról egy videót is premierizáltunk. Április 7-én aztán érkezik a bemutatkozó nagylemez is, a Lack Of Lightness, amelyen egy kivétellel szerepelnek az élő EP-ről és a korábbi kislemezről megismert dalok, de persze friss stúdióverzióban, a zenekar és Misota Dániel (azaz Zanzinger) produceri kezelésében, sok esetben vendégekkel (Halmos András három számban dobol, Upor András slide gitározik, Kálmán András orgonál egy-egy dalban).

A Szendrey-Nagy Olivér és Nagy Barnabás alapította duóból az előbbi mesélt a Recordernek a most debütáló dalról, amelyben szintén dobol Halmos és vokálozik Misota: „nagyon bántó, amikor abban merül ki az elfogadás, hogy „ameddig a négy fal között csinálja, addig nem érdekel”. Ha valaki nem foghatja meg a szerelme kezét egy koncerten, nem jöhet egy másik országból, nem lehet másik istene, mint amiben én hiszek, nem viselheti a kokárdát, ha kifütyülne valakit március 15-én, akkor ott igazán senki nem foghatja meg a kezét egy másiknak, senki nem jön sehonnan, ott nincsen isten és nincsen haza, aminek a forradalmát ünnepelhetnénk.”

Szendrey-Nagy a hamarosan megjelenő első LP-t is beharangozta: „A Lack Of Lightness arról szól, ahogy megpróbáljuk menteni azt, ami csúszik ki a kezeink közül és amiért sokat küzdöttünk, hogy a miénk legyen. Arról a pillanatról, amikor kiderül, hogy amit magunkévá teszünk, azt nem lehet csak úgy visszatenni oda, ahol eredetileg volt. Legalábbis virágokkal és emberekkel ez nem működik.”


a lemezmegjelenés előtti este a Massolit Books & Caféban tart lemez végighallgatós eseményt a Papaver Cousins, Facebook-eseményoldal


a torzított gitárokkal sem fukarkodó Four Walls (a lemez pedig már előrendelhető a zenekar Bandcamp-oldalán): 

a dal szövege:

I’ll find myself someone to love
I’ll find myself someone to feed
I’ll find home to drop my blood
What else would I need?

I’ll come close to show my face
I’ll come close so you might listen
I’ll show you around your place
Look how your walls make a prison

Four walls one needs
Four walls are built on greed
Four walls make a prison
Four walls were given

Then find yourself someone to love
And find yourself someone to feed
And know me by a drop of blood
At your temple of greed

And you dont need my blessing
To say what you want to say
But your words will teach you a lesson
When you talk to walls someday

Four walls one needs
Four walls are built on greed
Four walls make a prison
Four walls were given
Four walls where I live in


fotó, borító: Misota Dániel

a zenekar Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/03/24/dalpremier_papaver_cousins_four_walls
Dalpremier! Papaver Cousins: Four Walls
süti beállítások módosítása