Lassan tényleg megjelenik a Fleet Foxes új albuma - hallgasd meg, mik hatottak a készítésére

2017.03.02. 09:45, therecorder

fleet-foxes.jpeg

Az érzelmes folk műfajának egyik legismertebb képviselője öt év után végre új anyaggal jelentkezik: a Fleet Foxes már nagyon régóta ígérgette a következő albumot és most úgy tűnik, már nem kell sokat várnunk rá.

A zenekar az utóbbi időben különböző internetes felületeken már többször elhúzta a rajongók orra előtt a mézesmadzagot. Novemberben csak annyit írtak ki Facebook-oldalukra, hogy "már majdnem kész az album"), később azt is elárulták, hogy olyan 55 perc hosszú lesz a harmadik LP és tizenegy dal szerepel majd rajta, valamint, hogy soul-folkos a megszólalás. Nemrég egy rajongói kérdésre válaszolta a frontember, hogy hamarosan hallhatók lesznek új dalok, úgyhogy tényleg érett már egy valódi bejelentés, amit most meg is kaptak a zenekar követői. A Fleet Foxes visszatér végre a koncertszínpadokra, az ausztrál Vivid LIVE Festival keretében három alkalommal fog koncertet adni a sydney-i Operaházban, május 26. és 29. között, ráadásul azt ígérték, hogy új ezeken a fellépéseken a rajongók már hallhatnak új szerzeményeket. Később, a nyár elején Európában is adnak néhány koncertet, egyelőre spanyolországi, olaszországi és írországi dátumok ismertek (lásd alább).

A frontember, Robin Pecknold pedig még egy lejátszási listát is megosztott az őt és a zenekart a felvételek alatt inspiráló számokból. Ez alapján valóban lesz soulbefolyás a lemezre, a playlist egy Curtis Mayfield-dallal nyit, de van közte Minnie Ripperton-, Van Morrison-, és Mulatu Astatke-szerzemény is, valamint Steve Reich- vagy Igor Sztravinszkij-darab is, szóval az inspirációk feltárása kellően felcsigázó lett.


Az eddigi koncertdátumok:

05-26-29. Sydney, Ausztrália - Sydney Opera House Concert Hall
07-01. Vilanova i la Geltrú, Spanyolország - Vida Festival
07-03. Ferrara, Olaszország - Piazza Castello
07-06-08. Bilbao, Spanyolország - Bilboa BBK Live
07-13-14. Dublin, Írország - Iveagh Gardens
07-28. Newport, RI - Newport Folk Festival


AZ ELŐZŐ FLEET FOXES-LEMEZRŐL ITT ÍRTUNK.

a fent említett lejátszási lista: 

Címkék: fleet foxes
https://recorder.blog.hu/2017/03/02/lassan_tenyleg_megjelenik_a_fleet_foxes_uj_albuma_hallgasd_meg_mik_hatottak_a_keszitesere
Lassan tényleg megjelenik a Fleet Foxes új albuma - hallgasd meg, mik hatottak a készítésére
süti beállítások módosítása