A Recorder magazin bemutatja 50. lapszámát és Laura Gibson koncertjét!

2017.02.28. 15:00, rerecorder

laura002.jpg

Márciusban érkezik a nyomtatott Recorder magazin jubileumi, 50. lapszáma, és ebből az alkalomból március 23-án este egy különleges amerikai dalszerző-énekesnő, Laura Gibson is érkezik az A38 kiállítóterébe, ahol a popzenei havilap korábbi kiadásai is megtalálhatók lesznek. Várunk mindenkit, aki 2011-es indulásunk óta olvasónk volt!

laura_gibson_empire_builder_digital_album_cover.jpgRecorder presents Laura Gibson (vendég: Ana Curcin)

Helyszín: A38, Kiállítótér

Kezdés: március 23., 20:00

Az esemény Facebook-oldala.


Kedvenc médiatermékünk és hűséges élettársunk, a már több mint öt éve rendszeresen megjelenő, ingyenes, minőségi popzenei printmagazin, a Recorder újabb mérföldkőhöz érkezik: márciusban már az 50. kiadása kerül az utcára, és ennek örömére egy szuper koncertet is prezentálunk.

Az A38 Hajóra meghívott női énekes-dalszerzők sora a Recorder jóvoltából az A38 stábjának egyik kedvencével, Laura Gibsonnal egészül ki. Az énekesnő, aki már a Death Cab For Cutie tagjaival és Peter Broderickkel (Horse Feathers, Efterklang) is zenélt, tavaly pedig az év egyik legfogósabb slágerét írta meg The Avenerrel a You Belong képében, legőszintébb és legesendőbb lemezével, az Empire Builder dalaival mutatkozik majd be a hazai közönségnek az A38 Hajó Dunára néző kiállítóterében.


Laura élete eddig is a folyamatos utazásról szólt, ám az énekesnő elmúlt négy éve alkotóként is újradefiniálta a dalaiban kiteljesedő szerzőiségét. Erre az Oregonból New Yorkba költözés adott elsőként okot – hasonló impulzussal élve, mint amit Patti Smith megírt a Just Kids-ben –, hiszen Amerika egyik végéből indulva hirtelen a másikban találta magát a Calexicóval és a The Dodos-szal is kollaborált énekesnő, ami számtalan új élethelyzettel szembesítette a saját dalaiban is. Az önismereti tréningen túl pedig egy feldolgozandó trauma is az Empire Builder hátterében állt, ugyanis egy váratlan gázrobbanás – ami két emberéletet követelt, miközben az énekesnőnek is ki kellett menekülnie saját otthonából – mindent felégetett, ami korábban Laura életét jelentette, és így is kész csoda, hogy egy karcolás nélkül megmenekült a balesetben. Barátai és zenésztársai ezt követően egy gyűjtést szerveztek neki, amiből elkészülhetett a City Slang (CocoRosie, Arcade Fire, Junip) gondozásában megjelent, minden korábbinál érettebb lemeze, az Empire Builder, ami épp annyiban zár le egy mára sajnos elveszett korszakot, amennyire meg is nyitja Laura szerzői kiteljesedését. A lemezcím az Amtrak oregoni vonata előtt tiszteleg, ami Laurát is a Nagy Almába hozta, és ez az utaztató-merengő élmény határozza meg az album dalait is. A lemezen Peter Broderick komponálta a vonósokat, Laura pedig kiírhatta magából minden kételyét, örömét, szorongását és fájdalmát, amitől a végeredmény is végtelenül szerethetővé, átélhetővé vált. Mindezek tükrében pedig bátran mondhatjuk, hogy Laura első budapesti koncertje (2016-ban már fellépett a pécsi Trafikban) az idei év egyik legintimebb és legfelszabadítóbb koncertélménye lesz.

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.


Laura Gibson legújabb lemeze: 


a címadó dal klipje: 


Gibson élőben: 

https://recorder.blog.hu/2017/02/28/a_recorder_magazin_bemutatja_50_lapszamat_es_laura_gibson_koncertjet
A Recorder magazin bemutatja 50. lapszámát és Laura Gibson koncertjét!
süti beállítások módosítása