A Trafó ajánlata: Kérlek Ne! - Tudósok Parlament Party

2017.01.25. 14:47, rerecorder

trafo_tudosok.jpg

(X) Parlamenti lakógyűlést rendez a Tudósok zenekar január 28-án a Trafóban. A kelet-európai poszt-punk-funk éra egyik legszívósabb túlélője a harmincéves csapat, amely a szombati trafós multimédia partin a dadaista jókedv oltárán áldozik. Színpadra lép Tövisházi Ambrus, felhangzanak közismert és kevésbé ismert dalok, a Nevető Kórus pedig közösségi hahotára invitálja a jelenlevőket.

„Az biztos, hogy lesz benne olyasmi, ami az aktuális helyzetünkre és annak főszereplőire hajaz, ahogyan az is, hogy nem lesz benne semmi mezei agitáció. Előveszünk majd kevésbé ismert számokat is, s megpróbálunk majd velük egy szép nagyszabású közös iskolai ünnepségen az igazgató idegesítésére egy kiadós jókora felszabadult örömünnepet csapni. Megjelenés kötelező!” (drMáriás, kapcsolj.be)

A Tudósok jubileumi turnéjának utolsó állomása a januári koncert, amelyen baráti ünneplésre invitálják a közönséget. A koncertsorozatot egy vetítésekkel, színházi jellegű installációkkal megbolondított bulival koronázza meg a zenekar: dadaista közmondások és népszerű drMáriás festmények is gondoskodnak majd a vizuális és intellektuális őrületről. Az esemény mindenkinek ajánlott, aki kész kinevetni a túl szigorú politikát és nem fél részt venni egy olyan parlamenti lakógyűlésen, ahol Karcsi házmester zenés évértékelője csendül majd fel az agytekervények, a rekeszizmok és a lábak megtornáztatására.

A Tudósokat a felhőtlen hangulat kialakításában a Nevető Kórus segíti, akikhez a koncerten csatlakozni is lehet a megfelelően kihangosított ritmikus nevetésben. A bátor vállalkozókat egy kis relikviával ajándékozza meg a zenekar.

A zenekart a szürrealista polihisztor drMáriás 1986-ban alapította Újvidéken, a volt Jugoszláviában. A free jazz, a morbid költészet, a zajzene és a New York-i ihletésű, hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeivel zsonglőrködő együttesben tucatnyi kiváló magyar zenész megfordult, többször bejárták Európát, de Moszkvában és a tengerentúlon is koncerteztek.

drMáriás - ének, alt.szax, trombita
Tövisházi Ambrus - villanyorgona, elektronika
Endrei Dávid - basszusgitár
Jeli Gergely - dob
Dezső Tóni - bariton szaxofon

További információ, jegyek ITT.

Facebook event ITT.


itt pedig a tavaly ősszel megjelent kiváló Alzheimer Karaoke album: 

https://recorder.blog.hu/2017/01/25/a_trafo_ajanlata_kerlek_ne_tudosok_parlament_party
A Trafó ajánlata: Kérlek Ne! - Tudósok Parlament Party
süti beállítások módosítása