Évzáró videóválogatás – kedvenc klipjeink 2016-ban

2017.01.01. 20:16, rerecorder

nobody-speak-dj-shadow-6.jpg

Favorit 2016-os videóinkkal váltunk évet – minden kedves Recorder-olvasónak boldog 2017-et kívánunk!

Biczó Andrea
Gustave Tiger: Thermidor
ÉS
Puma Danger
: Sicily
Nyilván idén is volt rengeteg szuperötletes, gyönyörűen kivitelezett, sztárparádés meg mindenféle videó, és azt is remélem, hogy valaki azért beválogatja a Lazarust. De én most inkább arról emlékeznék meg, hogy idén két olyan magyar klip is készült, amihez nem volt túl nagy költségvetés, mégis gyönyörű tájakon játszódnak, és egyszerűen jó újból és újból végignézni őket. Szuperszexi mind a kettő.


Csada Gergely
Seward: Sweet Kick
Nem igazán értem, minek készülnek még klipek 2016-ban, hacsak nem akar valaki olyan nagyot gurítani, mint Beyoncé, vagy valami igazán komoly, önmagában is megálló vizuális pluszt adni a zene mellé. Hogy pénzt is költsenek minderre az végképp nagyon fura, ezért is tetszik a barcelonai Seward klipje, amit a zenekar vágott össze unalmas óráiban, és teljesen kaotikus módon követik benne egymást a képek. Szóval az attitűd miatt itt a helye, plusz egy remek dal, amit sehogyse tudtam beleilleszteni a kedvenc számos playlistembe (és Spotifyon sincs fent), de így legalább megnyomhatom kicsit. Jól figyeljünk oda, van benne egy magyar kapcsolat! 

 

Dömötör Endre
Bonobo: Kerala
Nagyítás.


Elekes Roland

Kyle Forester: Didn’t Try To Run Away
Elsősorban azokat a klipeket szeretem, ahol céltalan bolondozáson és semmittevésen kívül nem történik túl sok említésre méltó. Ilyen volt Miguel Mendez klipje is, és ilyen Kyle Foresteré is. 



Forrai Krisztián
Aphex Twin: CIRKLON3 (Колхозная mix)
Richard D. James örök gyerek, nem csoda, hogy egy 12 éves rajongója ért a legjobban a vizuális nyelvén. Éljen a csibészkedés!


Kálmán Attila
Kanye West: Fade
Hajszál híján vicces mémet választottam. Aztán tolerancia parádé és szofisztikált nőünnep is erős versenyben volt az első helyért. De idén csak Teyena Taylor győzhetett.


Lékó Tamás
DJ Shadow feat. Run the Jewel: Nobody Speak
A Run the Jewel  tavaly is szerepelt a legjobb klipek listáján, akkor saját dallal, most feateringelnek DJ Shadow visszatérő lemezének legjobb számában a Nobody Speakben amihez szerintem vitathatatlanul az év legjobb klipje készült. A klip ötletéhez alighanem az amerikai elnökválasztás körüli csatározások szolgáltak.
 

Mihályi Dávid
Kings Of Leon:
Waste  A Moment

A zenekar nagyon figyelt imidzsére új albuma, a Walls megjelenésekor. Ez a klip olyan lett, mint valami furcsa akció-horror előzetese. 


Mika László
Rae Sremmurd: By Chance
Van, hogy nem kell túlbonyolítani a dolgokat, ez a két kis köcsög például semmi mást nem tett az utóbbi két évben, csak maximumra járatta a keménykedős rapvideókat, méghozzá olyan szórakoztatóan, ahogy eddig csak nagyon kevesek. Szinte mindegyikben van valami akkora faszság, hogy nem tudod hova nézz, de a prímet egyértelműen ez a darab viszi, amiben Swae Lee többek közt egy nagy köteg pénzzel TELEFONÁL. Zseniális!

Reszegi László
The Rolling Stones: Ride 'Em On Down
Egyrészt, mert Kristen Stewart fantasztikusat alakít. Másrészt meg a lemez egyik legjobb dala. A kék autó álomszép, a kék nyelv szexi. Külön tetszik benne, hogy nincs váratlan helyzet a végén, csak úgy véget ér.

Rónai András
DJ Shadow feat. Run The Jewels: Nobody Speak
Azok a pofavágások az elején! És a csúcspont: az a puszi 1:07-nél! (Figyeljük meg a hangot is hozzá.) Na jó, a verekedés is csuda móka, feltéve, hogy elhitetjük magunkkal, hogy a valósághoz ennek nem lesz semmi köze.
 

Salamon Csaba
The InternetSpecial Affair / Curse
Bár némileg csalás, hiszen ez az idei klip az Internet tavalyi, Ego Death lemezéről kivágott több számból készült, de sokadjára sem unalmas, és hangulatra a Jamiroquai - Blow Your Mind klipjének belassult, fekete féltestvére. 

Szepesi Dániel
Babyfather: Killuminatti
Fő- és mellékszereplőket tekintve a legjobb színészi teljesítmény rövidfilm kategóriában.

https://recorder.blog.hu/2017/01/01/evzaro_videovalogatas_kedvenc_klipjeink_2016-ban
Évzáró videóválogatás – kedvenc klipjeink 2016-ban
süti beállítások módosítása