Válogatás a Recorder 2016-os cikkeiből – új rovataink: Fotórecorder, Klubkörkép és RecVideó

2016.12.29. 12:02, prerecorder

dy7i4256_1.jpg

Best Of Recorder 2016: az interjúk, a fókusztémák, a színes rovatok után is folytatjuk évösszegzős cikkeinket. Idén is sok új rovatot indítottunk, amelyekben olvasóink sok izgalmas koncerthelyszínnel, fotósokkal ismerkedhettek meg és turnébeszámolókat olvashattak, valamint recorderes videókat nézhettek. Összegyűjtöttük a javát!
A Klubkörképben hazai és nemhazai klubokat mutatunk be, első körben vidéki koncert- és partihelyeket, köztük legendásakat és viszonylag frisseket, olyanokat, amiket manapság gyakran emlegetnek interjúkban a zenészek a legjobbak között és olyanokat, amiket mi ajánlunk meglátogatásra. Akár zenész, akár közönség vagy, ajánlónkból megtudhatod, hogy mire számíthatsz ezeken a helyeken. Írtunk a debreceni Roncsbárról, a pécsi Nappaliról és Est Caféról, a győri a Rómer Házról, a nagyváradi Moszkva Kávézóról, a miskolci HELYNEKEMről, a szarvasi Granárium Zebra Clubról és a szegedi JATE Klubról is.

Fotórecorder nevű rovatunk a hazai pop- és rocktörténet jelentős dokumentátorait, klasszikus vagy éppen ritkán látott fényképeit mutatja be. Szerepelt a nyolcvanas-kilencvenes évek sokat foglalkoztatott fotósa, Fehér Bertalan, aztán a magyar zenei fotózás egyik emblematikus alakja, Díner Tamás fotóművész, a Middlemist Red fiatal fotósa Komróczki Dia, a LézerSzínház-alapító, hazai koncertjegyipar elindító Hegedűs György, a fáradhatatlan Lengyel P. László és az erdőmérnökként végzett, sok más mellett a magyar punkot és undergroundot megörökítő Zétényi Zoltán.

Turnénapló (és sok esetben RecVideo) rovatunkban izgalmasabbnál-izgalmasabb zenekarokat nézhettünk meg testközelből turnézás közben. Elkísértük a Middlemist Redet a Strand fesztiválra, a BlahalouisianátUbikEklektikre, az iamyank Live Bandnek a négynapos augusztusi lengyelországi koncertsorozatáról számolt be a főszereplő, az írókat, költőket és zenészeket, énekeseket összeterelő Rájátszást a Művészetek Völgyébe kísértük el, a Gustave Tigert pedig angol-walesi miniturnéjukra. Ezek mellett olvasóink megtudhatták, hogyan szerepeltek a magyar zenekarok Európa egyik legpatinásabb showcase-én, a Reeperbahn fesztiválon.

RecVideo készült még Hegedűs György és Díner Tamás fotósokról. Vaamint az év hazai felfedezettjéről, Stahl Barbaráról.

https://recorder.blog.hu/2016/12/29/valogatas_a_recorder_2016-os_cikkeibol_uj_rovataink_fotorecorder_klubkorkep_es_recvideo
Válogatás a Recorder 2016-os cikkeiből – új rovataink: Fotórecorder, Klubkörkép és RecVideó
süti beállítások módosítása