Blaskó Zsófia – kedvenc 2016-os dalok

2016.12.27. 10:12, therecorder

angel-olsen-2016.png

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös sorozat után kezdődik a 2016-os daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – a sort Biczó Andrea nyitotta, ma Blaskó Zsófia a dj (nyitóképen Angel Olsen).

Ez egy elég borzasztó év volt, zenei szempontból mondjuk annyira nem, de tavaly háromszor ennyi mindent írtam össze, amit őszintén imádtam. Viszont mielőtt tényleg végleg elfelejtenénk 2016-ot, itt egy lista azokkal a számokkal, amik sokat jelentettek számomra idén.


A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE BLASKÓ ZSÓFIÁNAK A - KEDVENC 2016-OS ALBUMAI.

Whitney: Golden Days

A barátaim voltak Le Guess Who-n, én sajnos nem, de tőlük tudom, hogy ez a szám úgy lett felvezetve, hogy "Who's here who loves someone? Are you standing next to them? Hold onto them. This song is about not being able to." És hát na, igen.


Angel Olsen:
 Shut Up Kiss Me

A My Woman egy csodálatos album és ami még csodálatosabb, az a tény, hogy idén élőben is láthattam Angel Olsent, abszolút vallásos élmény volt, 10/10 mindenkinek ajánlom. Ezt a dalt meg küldeném.

car-seat-headrest-teens-of-denial-compressed.jpeg
Father John Misty:
 Real Love Baby

Josh Tillmanbe legalább annyira szerelmes vagyok, mint 16 évesen voltam Jarvis Cockerbe, a Real Love Baby refrénje tök sokszor csak úgy eszembe jut, nagyon jó dúdolgatni.


Car Seat Headrest:
 (Joe Gets Kicked Out Of School For Using) Drugs With Friends (But Says This Isn't A Problem)

Kispesten fekszünk a legjobb barátnőm kanapéján, közben szaladgálnak körülöttünk a nyulai meg a macskája, ezt hallgatjuk, jó minden.


Beyoncé: 
Formation

Mivel nincsen sehol sem fent értelmesen az év egyik legmenőbb száma, muszáj vagyok videóval együtt linkelni. Mondjuk talán így még jobb.

S L A Y.


The Hotelier:
 Goodness Pt. 2

Az idei American Football nem lett olyan jó, mint amennyire szerettem volna, hogy az legyen, a Goodnessben viszont cserébe megtaláltam mindent, ami ideálissá teszi a 2016 Sírós Albuma címre.


Ariana Grande:
 Into You

Nagyon sokáig próbáltam ennek a számnak ellenállni, de már régóta nem tudok, túl jó.



a2800502694_10.jpgJessy Lanza: 
Never Enough

Nekem annak idején már a Pull My Hair Back is betalált, az Oh No-ra pedig már nagyon szép beért minden, ami akkor még csak felcsillanni látszott. Erre szoktam táncolni, amikor egyedül vagyok a lakásban.


Bon Iver: 
29 #Stafford APTS

Mint minden rendes érzelmes kamaszlány, én is a For Emma, Forever Ago albummal szerettem meg Justin Vernont, azóta mindketten változtunk, de amikor a 22, a Million kijött szeptemberben, úgy tért vissza az egész rajongás, minta soha el sem múlt volna.

AJJ: Goodbye, Oh Goodbye

A Christmas Islanden kívül nagyon szeretek minden AJJ albumot, főleg azért, mert Sean Bonette sok mindenről énekel, amiről én is énekelnék, ha lenne egy zenekarom. Ez is olyan.


+1 Robyn: Dancing On My Own

Ha mindenki adna nekem egy ezrest, akit ebben ez évben azzal nyaggattam, hogy rakja be nekem ezt a számot/amint megjelentem, automatikusan berakta ezt/velem együtt nyígott, hogy nadeléccidancingonmyown - akkor szerintem egész 2017-ben nem kellene azon aggódnom, hogy miből fizetek lakbért. 

https://recorder.blog.hu/2016/12/27/blasko_zsofia_kedvenc_2016-os_dalok
Blaskó Zsófia – kedvenc 2016-os dalok
süti beállítások módosítása