Albumpremier! ARONS Land Cargo Co.: Always Closer Never There

2016.12.19. 13:00, rerecorder

aron_hajba_press_2016_2_small.jpg

Az ARONS Land Cargo Co. a Recorderen mutatkozott be egy kiváló folkos, akusztikus EP-vel, a 10"-es vinylen is kapható Homeward Bounddal. A Jazzékiel korábbi gitárosa, Hajba Áron szólóban kezdte a projektet, de élőben testvéreivel kiegészülve zenélnek. A ma debütáló folkos-countrys-rockos-blues-os, naplószerű Always Closer Never There című bemutatkozó nagylemezt december 1-én vezette fel a fenséges Road To Canaan egy hozzá tartozó megkapó animációs klippel, de most már itt a teljes album is – és az év egyik legjobbja! Premier!

arons_lcc_acnt_album_art.jpgA most megjelent Always Closer Never There nagylemez kilenc dalát – amelyek mind Hajba Áron szerzeményei, társai a lemezfelvételen pedig testvérei voltak – átjárja az amerikai folk, a rock és a blues, a sallangoktól mentes, dalközpontú zene szeretete. „Az eddigi zenekaraimban mindig igyekeztem minél többet hozzátenni a produkcióhoz, közben pedig a lehető legjobban belesimulni a banda zenei világába. Ez mindig izgalmas kihívás a számomra, de itt volt az ideje, hogy készítsek egy olyan anyagot, amelyben végre megmutathatom azt is, ki vagyok én valójában” – mesélte el Áron a produkció és a nagylemez születéséről. Az Always Closer Never There album készítésekor elmondása szerint nem próbált idomulni semmilyen műfajhoz: olyan zenét szeretett volna, ami számára magától értetődő és száz százalékig a sajátjának mondhatja: „Ez a lemez lényegében az én naplóm.” A lemezfelvétel a hetvenes évek hangulatának megfelelően analóg technikával, egy légtérben, egyszerre játszva zajlott a Supersize Stúdióban, Áron zenésztársai a testvérei – Hajba Imre (basszusgitár), Hajba Mátyás (gitár), Hajba László (dob) – és Tóth Attila (Hammond orgona) voltak.

aron_hajba_press_2016_small.jpgA dalokat egyesével is kommentálta a szerző: 

01. Caravan: Éppen Svédországban utaztam az autópályán, órákon keresztül a belső sávban, előzve megszámlálhatatlanul sok, az éjszakán és az esőn át konokul menetelő kamiont. Órákig néztem, ahogy egymás után jöttek és jöttek a lámpák és a fáradhatatlan, vizet hányó, hatalmas kerekek. Hajnalra lényegében készen volt a fejemben ez a dízel ütemre vonuló induló. A szöveg alapját Matyi öcsém, az ARONS LCC másik gitárosa írta és együtt csiszolgattuk készre.


02. Yellowed Photographs: 
Egy emlékezetes búcsú története pár akkordos gitár-rockba ágyazva.


03. No Man’s Land: 
Ballada szökésről, megfutamodásról és egy csodálatos vidékről.


04. In The Middle Of Nothing: 
Beláthatatlan távolság, picike lépések. Ebből áll az élet. Egy kis inspiráció, hogy ne adjuk fel félúton. Már ismerős lehet a kislemezről ez a lassú, lépdelős dal.


05. Fly: 
A lemez legívesebb balladája arról, hogy nem lehetünk tökéletesek és mégis meg kell próbálnunk.


06. Simple Rule: 
Egy picit szőrösebb rockdal, egy kis bökdösés, ha épp kifogynál a szuszból. Nekem már jól jött.


07. Road To Canaan: 
A testvérem, Orsi által készített animációs klipben találkozhattál ezzel a poroszkálós, altató szerű dallal. Igazából szerelmes dal, de nincs benne, hogy I love you, meg ilyenek.


08. Small And Great: 
Himnusz arról a felemelő érzésről, ami a teljesítmény nyomán keríti hatalmába az embert.


09. Homeward Bound: 
Egyszál akusztikus gitáros folkdal arról, ahogy a mindennapok békaperspektívájából akadályoknak nézzük az utunkban álló hegyeket, amik valójában a tenger felé terelik az életünk folyóját. Ezt is ismerheted már az ugyanezen címet viselő kislemezről és Jakab Peti gyönyörű klipjéből.

MAGYARRADARON ÍGY MUTATKOZOTT BE AZ ARONS LAND CARGO CO..


a Klinik gondozásában megjelent LP meghallgatható és megvásárolható Áron Bandcamp-oldalán, és még karácsony előtt elérhető lesz az ismert streaming-szolgáltatóknál is, aki pedig a fizikai formátumot részesíti előnyben, cd-n is kézbe veheti a lemezt, ez szintén a Bandcampről rendelhető meg: 


Áron-fotók
: Kósa Péter

ARONS Land Cargo Co. Facebook-oldal
Bandcamp: aronslandcargoco.bandcamp.com
Klinik Label: www.kliniklabel.com

https://recorder.blog.hu/2016/12/19/albumpremier_arons_land_cargo_co_always_closer_never_there
Albumpremier! ARONS Land Cargo Co.: Always Closer Never There
süti beállítások módosítása