Klippremier! Pátkai Rozina: Sea Song

2016.12.10. 11:30, rerecorder

klip_ny.jpg

Pátkai Rozina a napokban adta ki második stúdiólemezét, a Recorderen debütált Paraíso na Terra című, nagyrészt saját szerzeményeket tartalmazó, elektronikusabb, pszichedeleikusabb hangszerelésű albumát, amihez több klip is készült. Ezek közül elsőként a Jane Tyson Clement-szövegen alapuló Sea Song talányos, álomszerű, nagyon szép videóját mutatjuk be, főszerepben az egymásra nagyon hasonlító énekesnő és lánya!

A lebegős akusztikus gitáros hangképen és szárnykürtön alapuló Sea Song a megóvott belső világ, a privát boldogság dala, ehhez a meghitt hangulathoz illik nagyon, hogy a klipben is egy szoros kapcsolat kibomlását láthatjuk. Egy mélyre merülő metroutazás keretezte álomjelenet a video, de inkább meséljenek róla a főszereplők és a rendező, Juhász Imre. Pátkai Rozina lánya, Kodolányi Kamilla a forgatási élményeit foglalta össze így: „Nagyon izgalmas, új világ tárult fel előttem. Szuperül éreztem magam végig!” Az énekesnő a dal születéséről mesélt: „A Sea Song dallama az egy éves spanyolországi utam alatt született, Jane Tyson Clement, New York-i költőnő versét zenésítettem meg. A klip ötletét egy álmom adta, amiben én voltam a saját gyermekem is.”

A klipben a metrokocsis jelenetekben kap szép utalást a költő, az ő No One Can Stem The Tide: Selected Poems 1931-1991 című kötete látható. A rendező-operatőr, Juhász Imre részletesebben is mesélt a Recordernek a videóról: „Rozina megzenésített Jane Tyson Clement versének „megképiesítése” egy kellemes, kreatív élmény volt számomra. Amikor erről a projektről beszélt, csak azt a vízióját osztotta meg velem, hogy egy holtágban szeretne úszni és a 14 éves kislányával való hasonlóságát kihasználva játszunk az analógiákkal. Művészi szabadság jellemezte az egész forgatás folyamatát, miközben nagyon megszerettem ezt a dalt. Nagyon bírom, amit Rozina csinál ezekkel a költeményekkel az albumon.”

A cd-n is megjelenő Paraíso na Terra előrendelhető a Tom-Tom oldalán. 

Pátkai Rozina a hétvégén fejezi be erdélyi turnéját, majd december 17-én, MINKA - rajzok címmel kiállítása nyílik a Budapest Jazz Clubban és aznap este, azaz jövő szombaton ugyanott lehet először hallani az új lemez dalait élőben, Facebook-eseményoldal


és akkor a nagyon szép klip a Sea Songhoz: 


valamint a príma friss album, a Paraíso na Terra


rozinapatkai.com

Pátkai Rozina Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/12/10/klippremier_patkai_rozina_sea_song
Klippremier! Pátkai Rozina: Sea Song
süti beállítások módosítása