Klippremier! ARONS Land Cargo Co.: Road To Canaan

2016.12.01. 15:00, rerecorder

road_to_canaan.jpg

Az ARONS Land Cargo Co. a Recorderen mutatkozott be egy kiváló folkos, akusztikus EP-vel, a 10"-es vinylen is kapható Homeward Bounddal. A Jazzékiel korábbi gitárosa, Hajba Áron szólóban kezdte a projektet, de élőben testvéreivel kiegészülve zenélnek. Az Always Closer, Never There című bemutatkozó nagylemez december 19-én érkezik, és már azt vezeti fel egy szintén fenséges dal, a Road To Canaan és a hozzá tartozó megkapó animációs klip. Premier!

aron_hajba_pressfoto_2016_small_1.jpgA Klinik gondozásában megjelent Homeward Bound EP már több mint sejtette, hogy Hajba Áron ARONS Land Cargo Co. formációja különlegeset alkot, de a lemezt felvezető újabb dal, a Road To Canaan végképp meggyőző, az egyik legihletettebb dalszerző ő pillanatnyilag Magyarországon. Az utazás kánaánba a legszebb alt-country/americana-hagyományokat folytatja, de egyszerre poroszkáló slowrock is, szép szöveggel, álomszerű dallamvilággal. Az álomszerűség a hozzá készült klipet is jellemzi, a közel nyolcperces szerzeményhez az animációs kisfilmet Áron testvére, Hajba Orsi készítette. Az utazós, letisztult képi világ tökéletes passzol a felvételhez. A családi szál kétségkívül nagyon fontos a dalszerzőnek, hiszen a projektben kísérőzenekarát három fivére (a gitáros Mátyás, a dobos László és a basszusgitáros Imre) valamint Tóth Attila orgonista alkotja, most azonban újabb családtagját vonta be a produkcióba: az éjszakai hegyes-völgyes videoklipet húga készítette. A MOME animáció szakán tanuló Hajba Orsi – aki a dalban vokálozik is – a videó készítésével kapcsolatban ezt mesélte a Recordernek: „igyekeztem a szövegre és a zenei hatásokra is reflektálni. Kicsit úgy kezeltem a témát, mint aki félálomban hallgat zenét: különös érzetek, benyomások, gondolatmenetek indulnak el ilyenkor, sokszor olyan fomában, amit ébren nem is igazán értünk. Nekem a Road To Canaan egy olyan bizalommal teli párkapcsolatról szól, amiben újra gyerekké válhatunk, átadhatjuk magunkat az utazás élményének és minden körülöttünk zajló esemény díszletté alakul.”

A két hónapnyi munkával elkészített videoklip végső soron arról szól, hogyan alakítja az ember a vadont otthonává a végtelent behálózó autópályák, villanyvezetékek tápcsatornái segítségével és viszont: hogyan teszi a vad természet éterivé és líraivá a funkcionális élet előre kiépített pályáját. Hajba Orsi elmondta azt is: a képsorokon felbukkanó, első látásra idegen tárgyak mind Áron életéhez köthetők így vagy úgy. 

MAGYARRADARON ÍGY MUTATKOZOTT BE AZ ARONS LAND CARGO CO..


és akkor a fenséges dal és a megkapó animációs klip - Road To Canaan


Áron-fotó: Jakab Péter

ARONS Land Cargo Co. Facebook-oldal

Bandcamp: aronslandcargoco.bandcamp.com

Klinik Label: www.kliniklabel.com

https://recorder.blog.hu/2016/12/01/klippremier_arons_land_cargo_co_road_to_canaan
Klippremier! ARONS Land Cargo Co.: Road To Canaan
süti beállítások módosítása