„Én örülök, ha ez megosztó lesz" - megjelent a Middlemist Red új albuma

2016.11.24. 14:42, prerecorder

j.jpg

Middlemist Red a napokban adta ki legújabb lemezét, a Ripple Soult, ami egy új fejezetet nyithat a zenekar életében. Korábbi interjúkban már hangoztatták a zenekar tagjai, hogy az akkor még készülő albumuk meglepheti majd az embereket, hiszen annak hangzása el fog térni a korábban megszokottaktól. A Middlemist Red november 25-én, pénteken mutatja be friss nagylemezét az A38-on, addig pedig lássuk, miként vélekednek ők maguk a stílusváltásról. 

A zenekar a Recordernek tavasszal adott interjújában jelezte, hogy kisebb stílusváltás követi a 2014-es albumukat, a Multicoloured Drive-ot és azt is, hogy ez nagy valószínűséggel meg fogja osztani közönségüket. Az, hogy ez bekövetkezik-e vagy sem, majd később fog kiderülni, mindenesetre a zenekar énekese, Nóvé Soma kifejezetten örülne annak, ha ilyen hatást érne el az embereknél a Ripple Soul: „Én örülök, ha ez megosztó lesz. Amikor albumról albumra nagy váltás van egy zenekarnál az általában mindig megosztó, ez annak a jele, hogy kísérletezik, új terepekre megy. Hogyha nem lesz megosztó, akkor az a helyzet, hogy nem elég érezhető a változás.”

Albumukat hallgatva a stílusváltás kifejezetten jót tett a Middlemist Rednek, ám ez a folyamat nem zajlott zökkenőmentesen - derül ki a zenekar dobosának, Ürögi Ábel szavaiból: “ennél a projektnél mindenki elkezdett nagyon más zenéket hallgatni, és nagyon nehéz volt a szálakat úgy összehozni, hogy mindenki elégedett legyen a végeredménnyel. Míg az előző albumnál volt vagy három zenekar, aki épp nagyon fontos volt mindenki életében, most sokszor volt olyan, hogy hármunknak tetszett, egynek nem, aztán meg fordult a kocka. Szerintem ez az új hangzás az utóbbi fél évben kezdett beérni, és most már mindenkinek tetszik is.”

Ezeken a kezdetleges nehézségeken viszont könnyen felül tudtak kerekedni a tagok és nem egy erőltetett folyamatot kellett végigszenvednie a társaságnak: „szerintem elég természetes módon alakult ki nálunk ez az új stílus, nem görcsösen, hogy most valami tök mást kell csinálni, hanem mindenkiben meg volt az az érzés, hogy kicsit meguntuk már az egyszerűbb gitárriffes dolgokat, és ki akartunk próbálni valami újat, ha már egy új hangszer is van”- nyilatkozta Papp Dávid. Az új hangszer pedig a szintetizátor.

14902811_249273698808913_5867628106752908164_o.jpg

A felvétel rögzítését és utómunkáját Miskolczi Márton végezte, a Supersize Recordingban és a Kepler stúdióban. A Ripple Soulon érezhető, hogy különleges stúdió tapasztalatokra tehetett szert a zenekar, hiszen olyan technikákkal készíthették el a lemezt, ami még inkább vissza tudta adni azt, amit a tagok elképzeltek. Erről Deli Soma basszusgitáros nyilatkozott: “Volt egy rosszabb periódus, miután sikerült megírni ezeket a számokat. A számok írására több időnk volt, a stúdiónál úsztunk el egy kicsit mert az most egy sokkal komplexebb feladat volt. Ha ennyi idő volt megtalálni a jó hangzást akkor szerettük volna ha az olyan minőségben van felvéve ahogy mi szeretnénk.”

A Ripple Soul anyaga élőben, november 25-én fog debütálni az A38 hajón, ahol a zenekar vendége a Deep Glaze lesz. Az első nagylemezén munkálkodó, korai Middlemisttel rokon hangzású vendégzenekar egészen jó választásnak bizonyulhat arra az esetre is, ha valamelyik Middlemist-rajongót túlzottan megosztaná az új album, Facebook-eseményoldal (a koncert ugyan már sold out)


és akkor itt meghallgathatod a Middlemist Red új albumát, a krautrockos, szintikkel súlyosbított, new wave-vel is flörtölő változatos anyagot:


az Evermore-hoz készült imidzsklip:

https://recorder.blog.hu/2016/11/24/_en_orulok_ha_ez_megoszto_lesz_megjelent_a_middlemist_red_uj_albuma
„Én örülök, ha ez megosztó lesz" - megjelent a Middlemist Red új albuma
süti beállítások módosítása