Sok szín a palettáról – és mind élénk! – Telekom Electronic Beats Festival Budapest 2016

2016.11.04. 09:44, rerecorder

bat_for.jpg

A 2016-os budapesti Electronic Beats Fesztivál főfellépői között november 4-5-én az Akváriumban láthatjuk Bat For Lashes-t, Floating Points-ot, az Is Tropicalt, Julio Bashmore-t, KiNK-et, a Brandt Bauer Fricket és Rippertont.

is_tropical_black_anything_africa_pt3_full_band_credit_sara_mautone.jpgAz idén is többnapos és – kísérőprogramokkal együtt – sok helyszínes esemény fő zenei bázisa az Akváriumban lesz koncertekkel, partikkal és minden mással. A legnagyobb nevű és legjelentősebb fellépő, a nyáron új nagylemezt kiadott brit popzenész, Bat For Lashes (nyitóképen), akit végre klubkoncerten is láthatunk Magyarországon. A legjobb kortársak közé tartozó dalszerző-énekes számos nagyszerű album után tavaly egy Toy-jal közös pszichrocklemezt adott ki Sexwitch néven, idén pedig konceptalbumot írt egy gyászoló menyasszonyról. Ez már a negyedik szólólemeze, ráadásul szuper színpadi előadó is. Várjuk.

Az Is Tropical (fent) bolondos elektropop-zenekar gitárokkal és nagyon meredek klipekkel, idén megjelent ritmusorientáltabb, elszálltabb harmadik nagylemezüket mutatják majd be, elég bulis koncertre számítsunk.

floatingpoints.jpg

Floating Points (fent) számos és széles skálán mozgó 12"-es lemezzel (ezek stílusban a future garage-től a uk bass-ig terjedtek) fokozta a várakozásokat bemutatkozó LP-je előtt, ami végül a tavalyi év egyik legjobban fogadott elektronikus zenei albuma lett. A sokféle összetevőből (nu-jazzes posztrocktól ambient elektronikán át deep house-ig) álló anyag élőben is élménynek ígérkezik.

Minden bizonnyal látványos és hatásos koncertet ad majd a Brandt Bauer Frick (lent) trió, akik hagyományos, főképp ütőhangszerekkel adnak elő olyan zenét, ami megszólalásig elektronikus tánczenének hat.

brabrafri.jpg


A már hosszú évek óta a legjobb dj-k között emlegetett Julio Bashmore szintén tavaly jelentkezett bass-es house debütjével, a remixerként, valamint dj-ként is felkapott bolgár KiNK arról is híres, hogy megcsinálja a bulit, a több mint két évtizede aktív vezető svájci dj és producer, Ripperton pedig nem szorul bemutatásra azok körében, akik bírják a deepes tech house-t.

Hazai oldalról az Akvárium színpadára áll Zságer Balázs új projektje, a szintisúlyos Changing Grey, a tagjai számában is súlyos Fran Palermo, a menő külföldi kiadónál megjelenő mïus és sokszínű elektronikával Subotage.

És ez csak még csak a zenei kínálat; a számos kísérőprogram között lesz szinti-workshop, iráni dj-kről szóló film, a nemrég indult Selected Sounds kiadó label nightja a Központban és persze rengeteg más képzőművészeti-, tech- és divatesemény.

Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2016/11/04/sok_szin_a_palettarol_es_mind_elenk_telekom_electronic_beats_festival_budapest
Sok szín a palettáról – és mind élénk! – Telekom Electronic Beats Festival Budapest 2016
süti beállítások módosítása