Új lemez a régi helyről - egy évtized után visszatér a Grandaddy

2016.11.02. 16:01, Frontrecorder

grandaddy.jpg

A kilencvenes évek végének, kétezres évek elejének egyik legjobb amerikai indierock zenekara, a kaliforniai Grandaddy a 2006-os feloszlása után 2012-ben előbb a koncertszínpadokhoz tért vissza, majd pár évvel később a lemezkészítéshez is, melynek eredménye 2017 márciusában érkezik - az új album első klipdala viszont már itt van.

Az 1992-ben alakult Grandaddy tulajdonképpen a dalszerző-énekes-gitáros-billentyűs Jason Lytle egy személyben, maga köré vett zenésztársakkal, akiket egyszer a nyakán lógó barátnőknek nevezett. Egészen pontosan ezt 2006-ban mondta, miután úgy döntött - pénztelenségre, kiégésre, valamint saját alkohol- és drogfüggőséggel kapcsolatos problémaira hivatkozva -, hogy szélnek ereszti a zenekart, a negyedik album megjelenése után. Eztán kiadott két szólólemezt - a 2012-es második apropóján nagyinterjút készítettünk vele -, illetve 2010-ben egy alkalmi formációban, az Admiral Radley-ben is zenélt. Majd 2012 márciusában bejelentette, hogy Grandaddy reaktiválódik néhány fesztiválkoncert erejéig, a gitáros, az All Smiles néven közben három önálló albumot jegyző Jim Fairchild kezdeményezésére. Lytle már akkor sem zárta ki, hogy lesz új lemez, sőt, valószínűleg tartotta, és igaza lett; összejött az ötödik Grandaddy-album, amely több mint tíz év után, 2017. március 3-án jelenik meg a zenekar nagy rajongója, a szuperproducer Danger Mouse 30th Century Records kiadójánál. A Last Place című stúdiólemeznek azonban nem ő, hanem Lytle volt a producere, és az elsőre dal alapján klasszikus Grandaddy várható, a zenekar jellegzetes gitárhangzásával és elszállós analóg szintiszőnyegével. Alább a lemez dallistája és borítója:

01. Way We Won’t
02. Brush With The Wild
03. Evermore
04. Oh She Deleter :(
05. The Boat Is In The Barn
06. Check Injin
07. I Don’t Wanna Live Here Anymore
08. That’s What You Get For Gettin’ Outta Bed
09. This Is The Part
10. Jed The 4th
11. A Lost Machine
12. Songbird Son

grandaddycover.jpg 

ez pedig az első kislemezdal, a nyitó Way We Won't, melynek klipjében Jason Ritter amerikai színész egy stopost játszik, akit senki nem akar felvenni - de tessék csak kivárni a végét:


a single b-oldala, a balladisztikus Clear Your History

Címkék: grandaddy
https://recorder.blog.hu/2016/11/02/uj_lemez_a_regi_helyrol_egy_evtized_utan_visszater_a_grandaddy
Új lemez a régi helyről - egy évtized után visszatér a Grandaddy
süti beállítások módosítása