Sky Ferreira groupie lesz a nálunk forgó metálfilmben - és továbbra is fotózza Budapestet

2016.11.02. 14:07, rerecorder

sky_f.jpg

Mivel viszonylag kevés nemzetközi popsztár tölt el másfél hónapot Budapesten, így talán érdemes néhány hetente rápillantani annak az Instagramjára, aki a magyar fővárosban dolgozik 2016. október-novemberének nagy részében. Sky Ferreira az előző hónap közepén érkezett Magyarországra és szinte minden kétséget kizáróan a Jonas Åkerlund rendezésében készülő Lords Of Chaos című filmet forgatja nálunk. A norvég black metal-színtérről szóló alkotásban Ferreira a női főszereplő, de szabadidejében budapesti kalandjait is alaposan dokumentálja. Bő két hete még főleg hotelszobáját és néhány árulkodó fővárosi helyszínt osztott meg követőivel, mostanra azonban egészen színes a kép. Így látja egy popsztár Magyarországot! 

Amikor felfedeztük, hogy Ferreira Budapestről posztolgat Instagramján, nem volt nehéz összerakni a sztorit: hat hétre távol lesz Amerikától, filmes stábmosdóban fotózza magát és a neve mellett túl sok film címe szerepel előkészületi fázisban az imdb-n. Ugyan a legfontosabb Budapesten épp most forgó film a Blade Runner 2049 (Harrison Ford szintén gondoskodik róla, hogy tudjuk, itt vannak), de szinte biztosan itt készül a norvég black metal-szcénát bemutató Lords Of Chaos is. A film egy ellentmondásos megítélésű, azonos című 1998-as könyv alapján mutatja be a Mayhem, a Burzum, az Emperor és társaik sötét, hírhedt, brutális sátánista történetét Jonas Åkerlund rendezésében. A videoklip műfajának egyik zsenije maga is metálzenészként kezdte, a proto-black metal Bathory dobosa volt, majd a Prodigy Smack My Bitch Upjának klipjével egycsapásra a legkeresettebb név lett a szakmában (néhány ügyfele: Roxette, Madonna, Cardigans, Metallica, Smashing Pumpkins, U2, Robbie Williams, The Rolling Stones, Rammstein, Maroon 5, Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna, Coldplay, Frank Ocean, David Guetta, Taylor Swift - kár is folytatni, lényegében nincs olyan nagy sztár, akivel ne dolgozott volna). Åkerlund zenés turnéfilmek (Madonna, Paul McCartney, Beyoncé & Jay Z, Taylor Swift) mellett rendezett már három játékfilmeket is (A por, Az Apokalipszis lovasai, Small Apartments). Új alkotása régebbi hírek szerint elvileg 2015-ben forgott volna Norvégiában, most viszont minden jel szerint nálunk készül. A főszereplők közül az elmúlt hetekben Budapestről posztolgat a Blackthorn alakító Wilson Gonzalez, a Faustot alakító Valter Skarsgard és persze Sky Ferreira is, aki Ann-Maritet, egy groupie-t játszik (további szerepekben Emory Cohen Varg Vikernesként, Rory Culkin Euronymousként, Jack Kilmer Deadként).

De térjünk vissza Ferreira budapesti posztjaihoz! Első gyűjtésünk óta budapesti játékboltban járt, zenét írt, az Egyetem téren a Blade Runner 2-vel viccelődött, a magyar díszkáposzták dicséretét zengte, a filmből (?) mutatta meg sminkelt kezét, méltatlankodott, hogy nem lehet kellékeket kapni Magyarországon Halloween-jelmezhez, és pesti helyeknek csapott reklámot (?). A filmre pedig black metal-névgenetárorral és a színészcsapat iráni szeretetével utalt. 

Homesick but keeping my chin up and being productive on my days off

Sky Ferreira (@skyferreira) által közzétett fénykép,

#Akira #EasyRider

Sky Ferreira (@skyferreira) által közzétett fénykép,

death becomes her. This is not (Halloween) costume related.

Sky Ferreira (@skyferreira) által közzétett fénykép,

 

A színész-énekes a legfrissebb Playboy címlapján is szerepel (kétféle változatban is). A sorozat egyik fotója például egy Liz Phair-lemezborítót idéz: 

liz-phair-51fca1cfcefe2.jpg

Sky Ferreira Instagramja

https://recorder.blog.hu/2016/11/02/sky_ferreira_groupie_lesz_a_nalunk_forgo_metalfilmben_es_tovabbra_is_fotozza_budapestet
Sky Ferreira groupie lesz a nálunk forgó metálfilmben - és továbbra is fotózza Budapestet
süti beállítások módosítása