Magyarradar – FUBARITE

2016.10.28. 18:46, rerecorder

14689204_1124439230959542_1464612596_o.jpg

A FUBARITE trió felállásban, a tavasz végén adta ki bemutatkozó EP-jét, a nyár végén egy énekessel kvartetté bővültek, majd ősszel bejutottak a Kikeltető 2016 elődöntőjébe. Sztorijuk alább, nevük jelentése pedig az általunk játszott sokszínű zenére is jó hatással van. A kifejezés ugyanis a zenekar bemutatkozása alapján „egy geológus belsős vicc, olyan kőzetek besorolására, amelyek az idők során a felismerhetetlenségig deformálódtak és töredeztek. Zenénk ennek analógiájára törekszik ritmikai és témabeli sokszínűségre, egyfajta gyökértelenségre.”

Megalakulás éve: 2015. november 12. az első FUBARITE-koncert dátuma.

Tagok: Fodor Gábor (ének), Huszár Gábor (dob), Szabó Bendegúz (gitár, ének), Sztilkovics Milán (gitár, ének).

Stílus: Kísérleti blues-rock-stoner-punk, meglepő csavarokkal.

Hatások: reggel Reignwolf, délben Jack White, délután Nirvana, este Queens Of The Stone Age, hajnalban Death Grips.

Kiadók: DIY.

Történet: Milán és a dobos Gábor barátsága általános iskola első osztályában kezdett el kivirágozni, de a közös zenélést közel egy évtizedig váratták. Közben Gábor közös bandába került Bendegúzzal, ahonnan egy idő után mindkettőjüket kirakták, de ezt követően is heti szinten összejártak jammelni, amely alkalmaknak egy idő után állandó tagjává vált Milán is. A jammekből próbák lettek, a próbákon saját számok születtek, a saját számokból pedig egy zenekar. Sokáig kerestek énekest, a nem működő formációk után a legkézenfekvőbb megoldást találták, Milán és Beni próbálta ki magát a mikrofon mögött. De 2016 nyarának végén egy szövegbuborék formájában tett ajánlatot Fodor Gábor, egy dedikált énekesi poszt betöltésére, amelyet az alapító tagok örömmel elfogadtak. A FUBARITE immáron kvartett felállásban szórakoztatja a nagyérdeműt. Ez egy ilyen sztori.

Megjelenések: Permanent Germanium Lake EP (2016)

Küldetés: Egy zeneileg hozzánk hasonlóan gondolkodó budapesti kemény mag létrehozása, aminek zenekarai rendszeresen igényes programot adnak. Jó volna, ha a hajnalban kóborló fiatalság nem csak edm- és techno-bulikba tudna beesni, hanem olyan helyekre is, ahol napfelkeltéig élő zene szól.

Jövőkép: Legyen az a cél, hogy pár év múlva minket is megemlítsenek a Magyarradar „Hatások” bekezdésében. A nem túl távoli jövőben realitásnak érezzük, hogy egy nagyobb bandával elmenjünk egy európai turnéra előzenekarként. Ez legyen a 2017-es nyár. Távolabbra nem érdemes tekinteni.

Mellékprojektek: Jelenleg egyiküknek sincs mellékprojektje, így négyen képesek vagyunk kihozni egymás zeneileg legkreatívabb oldalát. Nem érezzük, hogy van bennünk olyan hang, ami megszólalva ne illene a FUBARITE-ba.

Szexepil: BMI index húsz alatt.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Együtt dolgozhattunk Beke Istvánnal, bekerültünk a Kikeltető elődöntőjébe a zsűri által, illetve, hogy sikerült összehozni egy négynapos nyári turnét.


a FUBARITE november 2-án játszik a Kikeltető első elődöntőjében, Facebook-eseményoldal


Permanent Germanium Lake című háromszámos, sokszínű EP: 


FUBARITE Facebook-oldal


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: magyarradar fubarite
https://recorder.blog.hu/2016/10/28/magyarradar_fubarite
Magyarradar – FUBARITE
süti beállítások módosítása