Klippremier! Takáts Eszter és Zenekara: Bocsáss meg

2016.10.07. 11:00, rerecorder

eszetr_1.jpg

A mindig megújulásra kész Takáts Eszter nyáron jelentkezett legutóbbi EP-jével (Árnyékban szívek), ami a tavalyi remek Ha túl közel vagy album után már egy átalakult zenekari felállásban született, a most továbbformálódott kísérőzenekar pedig egy friss, szimbolikus képekkel teli klipdallal már a jövőre várható új dupla nagylemezanyagot harangozza be. A címadó dal videós premierje következik.

Ahogyan azt már Takáts Esztertől megszokhattuk, dalai költői képekkel vannak tele, új videója pedig szürreális, szimbolikus képekkel is, de mielőtt szó esne az utóbbiról, előbb átadjuk a szót a dalszerző-énekesnek, hogy a Takáts Eszter és Zenekara legújabb felállásáról meséljen: „A felállás az év meglepetése számomra. Év elején még tagcserékkel küzdöttünk a Beat Band utáni időszakban az abból a felállásból megmaradt ritmusszekcióval (Szeifert Bálinttal, és Prommer Patrikkal), meg is alkottuk az Árnyékban szívek EP-t, amihez csatlakozott Horváth Mihály szájharmonikás és Kosztin László jazzrock-szólógitáros és tanár. Aztán besűrűsödött a nyár, elfoglalt lett a ritmusszekció és akkor még csak helyettesítésre szerveztem be Giret Gábort basszusgitáron és Czimerman Csabát dobon, de már a második próbán érződött, hogy itt valami nagyon jó kémia és emberi találkozások történnek. Az első közös bulink hangulata az osztálykirándulások felszabadult légkörével vetekedett, majd a harmadik koncert után felhívtam Patrikot és Bálintot, hogy nincs mese, ez „szerelem”, fel kell vállalni, ez a zenekar most nagyon patent így együtt, és könnyű mind az együttműködés, mind a közös kreatív munka. Olajozottan és természetesen dolgozunk együtt, szeretve érzem magam és tehermentesnek. Annyira lelkes ez a csapat, hogy amikor olykor elfáradok vagy elszontyolodom, azonnal merítek a többiek hozzáállásából, nem vagyok egyedül a számomra fontos dolgokkal és minden együttzenélés után feltöltve érkezem haza.”

takats_eszetr_es_zenekara.jpg

Az öttagú új felállás már dolgozik egy jövőre megjelenő dupla nagylemezen, ami a tervek szerint úgy fog kinézni, hogy az egyik lemezen a friss dalok - köztük ez a címadó - kap helyet, a másikon pedig feldolgozások, régebbi Takáts Eszter-dalok átdolgozásai és hiphoppal is flörtölő új szerzemények. A Bocsáss meg tehát már ízelítő is, alább pedig a dalról és a klipről mesél Eszter: „A dal július elején született egy érzelmi válságból és mélypontból, de az Árnyékban szívek dalhoz hasonlóan itt is pozitívan jöttem ki a dzsungelből, így igazából egyáltalán nem tartom érfelvágósnak a dalt, a refrén pozitív hangvétele és a személyes, megszólítós jellege miatt sem. A klipfelvételek egy nemrég nyílt steampunk étteremben, a Krak'n'Townban zajlottak, Kovács-Kunovits Tibor operatőr-rendező-vágó munkájának köszönhetően. A dal refrénje nem direkten teológiai értelemben is lényeges: „Szívem magja bűntelen, hajóm útja végtelen”.


Ha ez nem volna elég, a zenekartól függetlenül hamarosan, október 28-án egy gyereklemezzel is jelentkezik az énekesnő, az Első puszi című album az oldschool gyereklemezek hangulatát fogja visszaadni. A Takáts Eszter És Zenekara legközelebb ma, október 7-én este a Budapest Music Expón lép fel, a Fülesbagoly színpadon, 16:15-kor, Facebook-eseményoldal.


és akkor a szimbolikus-szürreális steampunk-klip: 


zenekari kép:
Szalai Csilla


Takáts Eszter és zenekara Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/10/07/klippremier_takats_eszter_es_zenekara_bocsass_meg
Klippremier! Takáts Eszter és Zenekara: Bocsáss meg
süti beállítások módosítása