Albumpremier! Christopher Waver: Christopher Waver LP

2016.10.04. 14:00, Frontrecorder

cwphotoshoot2.jpg

Az AGAVOID zenekar producer-basszusgitárosa, Huszár Kristóf tavaly nyáron mutatkozott be Christopher Waver alteregójával, és most itt a szintifunkos-chillhouse-os szólóprojekt bemutatkozó albuma, egy sci.fi-ihletésű konceptlemez - és magával ragadó(an friss) retrofuturista elektronika.

Kristóf tavaly októberben indította el azt a kétszámos kislemez-sorozatot, amely ezen a művésznevét viselő albumon áll össze kerek, folytatólagos egésszé (pontosabban a széria most van túl a félidejénél: eddig két ilyen kislemez és egy klipes szám jött ki, a nagylemez további négy tétele pedig ezután jelenik meg majd két külön. kiadványon). A koncept tavaly nyáron kezdett kikristályosodni, Kristóf azóta "építgeti" a számokat, ám nem lineáris módon. "Úgy dolgozom, hogy folyamatosan visszanyúlok demókhoz, apróbb elemekhez és újraértelmezem őket, így nem igazán tudom megmondani, mikortól meddig készültek ezek a számok; van olyan, amelyiknek a váza már négy éve megvolt, viszont csak ezen az albumon talált helyet..Útközben is volt pár módosítás, meg korábbi dallamokat, ritmusképleteket is átemeltem a cuccba" - mondja. Ami viszont konkrétan meghatározható, hogy 2016 tavaszán már kész volt anyag, viszont az egyéb elfoglaltságai, illetve a jobb időzítés miatt inkább az őszi megjelenés mellett döntött.

A konceptalbum sztoriját egy angol nyelvű szinopszis - az album "belső borítója" - írja le,  íme:

cwlp_inside_back_1600x1600_1.jpg

Ehhez kaptunk némi háttérmagyarázatot is a fiatal producertől: "Nagyon kedvelem a 70-es, 80-as évek science fiction-jét, Stanislaw Lem, Asimov, vagy épp a Sztrugackij-testvérek munkásságát, de hosszan folytathatnám a sort. Gyerekkoromtól meghatároznak, és a zenémre is hatással vannak ezek a történetek, illetve önmagában a tudomány is, ezt szerettem volna konkretizálni, egyértelműsíteni ezzel az albummal. Egy történetre húztam fel az album keretét, ami egy bolygó terraformálásáról szól; a folyamat nehézségeiről, az emberekről, akiknek el kellett hagyniuk a bolygójukat, a sok éves sikertelenségről, és arról, hogy végül hogyan sikerült hangok által felgyorsítani a bolygó struktúrájának felvirágzását. Persze ez az egész történet inkább csak iránymutatás, az értelmezés mindenki számára nyitott, nekem is sokkal többet jelent a leírtaknál. Viszont nagyon jó workflow-t adott ez a keretbe zárás, az artworkök, a vizualitás így egy kerek egészet ad."

Ez tehát Christopher Waver saját kiadója, a PLUTO Sound gondozásában ma megjelenő, nagyszerű debütáló albuma:


és a Sediment grid-animációs klipje:

https://recorder.blog.hu/2016/10/04/albumpremier_christopher_waver_christopher_waver_lp
Albumpremier! Christopher Waver: Christopher Waver LP
süti beállítások módosítása