Chet Faker nincs többé

2016.09.13. 16:16, Frontrecorder

faker.jpg

Még mielőtt a szívükhöz kapnának az ausztrál elektronikus zenész kedvelői: nem halt meg, csupán a művésznevét cserélte le, méghozzá a valódi nevére. Nick Murphy a Fear Less című dallal mutatkozik be, köszöntsük sok szeretettel a most induló új tehetséget!

A névváltoztatás azért érdekes, mert a melbourne-i poszt-triphop dalszerző-előadó annak idején kényszerűségből találta ki a Chet Faker aliast, miután folyton összekeverték egy másik, nála ismertebb Nick Murphy-vel - ezek szerint most már úgy gondolja, ő is elég híres lett ahhoz, hogy újra használhassa ezt a nevet. Chat Faker tehát öt évet élt: 2011-ben, a Blackstreet No Diggity-jének feldolgozásával tűnt fel a zeneblogokon, 2014-ben jelent meg az első (és ezek szerint utolsó) albuma, közben dolgozott többek közt Flume-mal és a Say Lou Lou-val, remixelte a Radioheadet, mostanra már nemcsak hazájában, de világszerte népszerű előadónak számít. Szeptember 8-án pedig új korszakot nyitott, amikor a közösségi felületein rövid közleményben tudatta a rajongókkal, hogy visszatér a saját nevéhez. Mint írja: "Épp egy új fejlődési szakaszban vagyok, és jelezni akartam, merre tartok. A következő lemez a saját nevem alatt jelenik meg, mint Nick Murphy. Chat Faker örökké része marad a zenémnek, de most más következik."

Tegnap az első dalt is közzétette a honlapján, és a Fear Less annyira azért nem más, mint amit eddig megszokhattunk tőle, talán egy fokkal feszültebb az atmoszférája, annál nagyobb feloldással a végén. Mindenesetre mi örülünk, hogy megszabadult(unk) a borzasztó szójátéktól, ami a művészneve volt. 

https://recorder.blog.hu/2016/09/13/chet_faker_nincs_tobbe
Chet Faker nincs többé
süti beállítások módosítása