Vége a világnak, Mr. Oizo és Skrillex összedolgozott!

2016.08.20. 11:58, Frontrecorder

mroizo.jpg

Hogy mi, Skrillex és Mr. Oizo? Tényleg közös számot csinált az EDM-éra vezéralakja az eggyel korábbi elektró-korszak meghatározó figurájával? De hát ez olyan, mintha a fiú együtt zenélne az apjával, két generáció egymásra találása, szinte már szimbolikus! Aww!

Oké, mindenki nyugodjon le, de ez azért tényleg túlmutat önmagán. Egyébként a szóban forgó szám Mr. Oizo új albumán szerepel, szóval az idősebb volt a kezdeményező fél, de ez semmit sem von le a dolog kúlságából. "Akár egy hónapig is el tudnám nézni, ahogy Sonny zenét csinál a laptopján, egyszerűen ő ennek az új EDM-generációnak a legjobbja. Mivel én meg a régi elektrós arcok legjobbja vagyok, muszáj volt együtt dolgoznunk" - mondja a kollaborációról Mr. Oizo, azaz a film- és kliprendezőként is ismert Quentin Dupieux. "Ha valaki azt mondta volna tíz évvel ezelőtt Sonny srácnak, hogy haver, egyszer majd Mr. Oizóval csinálsz egy számot, azt feleltem volna, kizárt. És tessék, megvalósult, de nekem még mindig kicsit szürreális az egész. Amikor elkezdtem producerkedni, mint Skrillex, Mr. Oizo volt az egyik legfontosabb zenei hatás, most pedig ott ülhettem mellette és beleláthattam a fejébe, ami megfizethetetlen élmény volt" - lelkendezik Skrillex. Az All Wet című Mr. Oizo-albumon egyébként számos közreműködő szerepel, köztük a másik "mai fiatal" Charlie XCX - a vele felvett Hand In The Fire tavaly év végén jött ki -, a többiek viszont szintén az előző garnitúra, az elektósok, sőt, az electroclash-erek képviselői (mint Peaches, Boys Noize, Siriusmo, Mocky). Ebből, és a Flat Eric-es albumborítóból is (lásd fent) arra lehet következtetni, hogy Mr. Oizo felült a nosztalgiavonatra - pont jókor, mert éppen jön vissza 2007 -, plusz ahogy a Charlie XCX-es dal a franciaelektrós hangzáshoz nyúlt vissza, ez a skrillexes szám az újelektrós időszakot idézi a bmore-os dobalappal és a szaggatott rave-szintidallammal. 

Ez tehát a szeptember 30-án az Ed Banger kiadónál megjelenő új Mr. Oizo-albumról az End Of The World - ilyenekre táncoltak az EDM előtt:

Címkék: mr oizo skrillex
https://recorder.blog.hu/2016/08/20/vege_a_vilagnak_mr_oizo_es_skrillex_osszedolgozott
Vége a világnak, Mr. Oizo és Skrillex összedolgozott!
süti beállítások módosítása