Magyarradar + klippremier - Fangler's

2016.08.10. 11:00, Frontrecorder

fanglers.jpg

Ahogy a nyári melegben mindig jól esik a hűsítő szellő, olyan kellemesen hat a dallamos akusztikus popzene. Főleg, ha azt olyan megnyerő (lányoknak: szívtipró) módon művelik, mint mint a K. Fangler Péter vezette Fangler's. A fiatal zenekart a frontember mutatja be, egyúttal megragadva az alkalmat az első klipjük premierjéhez.

fang1.jpgIndulás: 2015.

Honnan: Budapest.

Tagok: K. Fangler Péter (ének, gitár, zongora), Szabó Zoltán (gitár), Verók András (gitár), Tóth András (basszusgitár), Heller Péter (dob).

Stílus: jó értelemben vett "akusztikus-mai-ízes” popzene.

Hatások: a Rolling Stones-tól kezdve, az össze nagy! Továbbá John Mayer, Phillips Phillips, Keith Urban, Bruno Mars, James Bay...


Kiadó(k):
eddig szerzői kiadás..

Történet: A zenekart Szabó Zolival akkor álmodtuk meg, mikor az elsőként megszületett dalunk, a Gyere, szédülj! után úgy éreztük, hogy ez jó, érdemes folytatni. (A dalt több vidéki rádióállomás mellett a Petőfi Rádió is játszási listára tette.) A baráti körünkben sikerült is fantasztikus tagokat találni, akik illenek a Fangler's-be megjelenésben és zeneileg is. Az első koncertünk az A38-on volt 2015 júniusában a Margaret Island előtt, azóta sikerült jó pár helyen fellépni Budapesten (így például G3, Menta Terasz, legutóbb pedig az Akvárium Klubban, a Magna Cum Laude előzenekaraként). 2016 februárjában adtuk ki a bemutatkozó EP-nket, áprilisban megnyertük a VOLT Fesztivál Wellhello x Halott Pénz: Emlékszem, Sopronban remix/feldolgozás pályázatát, így felléphettünk a VOLT-on, illetve felkerültünk a fesztivál CD-jére. Májusban Thomas Jeans Live Session videó készült három dalunkkal (kettő ezek közül nem szerepel az EP-n), ez az egyik kedvenc anyagunk.
A dalszerzés közösen történik, bárkinek van valamilyen ötlete, lehozza a próbára és együtt formálgatjuk. A szövegeket én írom, de már szerencsére abban is segítenek a srácok és együtt összeülünk, javítgatjuk olyanra, hogy mindegyikünk azt érezze, érthető és érdekes is. Sokat nevetünk és jó a hangulat a próbatermen kívül is.

Megjelenések: Budai Felhők EP (2016).

Küldetés: kimondani és kimondatni a "szeretlek" szót, cukormáz nélkül.

Jövőkép: minél többet koncertezni és megjelenni, ahol csak lehet.

Szexepil: jelenlét.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Eddig a zenésztársak elismerése és előremutató kritikája mellett a VOLT fesztiválos remix/feldolgozás verseny megnyerése.


A Fangler's debütáló EP-jének címadó dalához Kovács Péter forgatott sallangmentes, napfényes klipet a zenekar frontemberével. "Olyan helyszíneket szerettünk volna a klipben megjeleníteni, amiket mindketten nagyon jól ismerünk, és kötődnek hozzá emlékeink. Szentendre utcáit járva könnyen rátaláltunk ezekre a forgatási helyszínekre; a táj és a régi házak nagyszerű hátteret adtak a jeleneteknek" - meséli. "Élveztük a forgatást, jól tudtunk együtt dolgozni. Természetes szélgépet használtunk, és teraszokon üldögélve, finom száraz bort kortyolgatva találtuk ki, mit is csináljunk a mediterrán kis utcákban."

Íme a végeredmény, a Budai felhők című dal videoklipje:

 

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/08/10/magyarradar_klippremier_fangler_s
Magyarradar + klippremier - Fangler's
süti beállítások módosítása