Körkorkép visszanézve - a 10 legemlékezetesebb pillanat a Punnany Massif első albumának idejéből

2016.07.21. 17:45, Frontrecorder

copy_of_img_1620.jpg

Az idén tizenhárom éves (és ezt most szombaton szülinapi koncerttel megünneplő) Punnany Massif tíz éve adta ki bemutatkozó albumát. A Körkorkép (ami szerintünk benne van a húsz legjobb magyar hiphoplemezben) a jubileumra újra megjelenik, méghozzá díszdobozos kiadásban, itt most a lemez születésének időszakát - 2005-2006 - idézi fel a két alapító tag, Farkas Roland (Wolfie) és Felcser Máté (Rendben Man), a legemlékezetesebb pillanatokkal.

"A legelején egy fehérvári bulin 'óránként fellépők'-ként lettünk kiírva a plakátra, azaz konkrétan tényleg óránként felléptünk... a hatodik után nem nagyon emlékszem, mi volt" (Wolfie)


"Egy másik alkalommal, de szintén Fehérváron, kissé hamarabb beéreztem a bulit a kelleténél, és már az átszereléskor a hangosító szakik által berakott Lambadára elkezdtem nyomni a vakert... nem az volt betervezve." (Wolfie)


"Az őskori bulik egyikén Szekszárdon (vagy Tatabányán?), miközben nyomtam a rapszakmát a mikrofonba, egy óvatlan lépés (és némi alkohol) következtében beestem (nem ugrottam) a közönségünk soraiba. Megtapsoltak!"(Máté)


"Életünk első VOLT fesztiválján, ahová eljutottunk, na nem fellépőként, csak 'mezei' látogatóként, egy alkalmi biznisz keretében becseréltünk egy gádzsit egy üveg pezsgőre. Mi adtuk a gádzsit." (Wolfie)


"Ugyanezen a VOLT fesztiválon, 'a szükség nagy úr' felkiáltással egy ponton kénytelen voltam a szponzortól kapott farmeromat négyezer magyar forintra barterezni." (Máté)

kkk10.jpg


"Az első adag Körkorkép cédénket - hát hogy is mondják ezt szépen - egy nyomdában dolgozó haver brigád intézte nekünk 'okosba'. Borzasztóan örültünk neki, hogy végre elkészült, majd másnap egy fellépésre menet az egészet úgy, ahogy volt otthagytuk egy benzinkúton. Azóta sem mentünk vissza érte." (Máté)


"Később ha eladtunk egy Punnany cédét, az a zsé azonnal visszaforgatódott egy ebédmenüre az István Pincében." (Máté)


"Az elején úgy láttuk, hogy túl sok macera ez a fellépősdi, ezért inkább az összes bejövő felkérést hárítottuk, "már foglalt az a dátum" és hasonló dumával." (Wolfie)


"Mire végre beindult volna a szekér, Wolfie kiment Angliába. Ennek az egyik következménye például az volt, hogy lement úgy egy Punnany-fellépés a Fishingen, hogy a Rolika lekéste a gépét, vagy valami hasonló kamu miatt nem jelent meg. Végül a Norbát hívtam be support MC-nek, aki ugyan nagyon lelkes volt, de egy árva sort sem vágott a Punnany-szövegekből." (Máté)


"A lemezfelvétel munkálatai akkoriban a Mátéék Perczel utcai lakásában berendezett ministúdió (circa 4 négyzetméter) félhomályában folytak, csak akkor még az egész család, plusz a slepp ott nyüzsgött a konyhában." (Wolfie)


A Punnany Massif most szombaton, július 23-án adja szokásos születésnapi koncertjét a Budapest Parkban, részletek a Facebook-eseményoldalon.


A Körkorkép lemez időszakára reflektál ez a Pécsen, a zenekar hazai mikroközegében forgatott, májusban bemutatott kisfilm:


és a teljes Körkorkép album:



korabeli nyitókép: Kalotás Csaba

https://recorder.blog.hu/2016/07/21/korkorkep_visszanezve_a_10_legemlekezetesebb_pillanat_a_punnany_massif_elso_albumanak_idejebol
Körkorkép visszanézve - a 10 legemlékezetesebb pillanat a Punnany Massif első albumának idejéből
süti beállítások módosítása