Itt a második dal is a Wilco ősszel érkező, művészi borítós új lemezéről

2016.07.20. 16:15, prerecorder

wilco_schmilco_1200-e1468894519993_sq-e28b825e4157160666e178facabff3e7be60f29b-s900-c85.jpg

Produktív periódusban az amerikai Wilco zenekar. Tavalyi meglepetésalbumuk, a Star Wars óta éppen egy év telt el, és a zenekar már készülődik a következő lemez megjelenésére. A Schmilco címre keresztelt kiadványról már két dalt is hallgathatunk előzetesen, a Locatort a Star Wars megjelenésének egyéves évfordulójára múlt héten tették közzé, az If I Ever Was A Child pedig egészen friss - ráadásul már csodálható a lemezborító is, amit a fekete humoráról ismert népszerű képzőművész, Joan Cornellà készített.

Az amerikai zenekar nemrég osztott meg egy új dalt Locator címmel, amivel megünnepelték a tavalyi meglepetésalbum egyéves évfordulóját. Mostanra viszont már az is kiderült, hogy ez nemcsak egy kósza meglepetésdal volt, hanem szerepelni fog a szextett következő albumán, a Schmilco-n - a szeptember 9-én megjelenő lemez már előrendelhető az iTunes-on. Ennek kapcsán tették letölthetővé új számukat, az If I Ever Was A Childot. A zenekarnévvel a címben való játék - Wilco / Schmilco - különben utalás a hetvenes években népszerű Harry Nilsson dalszerző-előadó 1971-es kulcslemezére a Nilsson Schmilssonra

A dal a szöveg és a zenei alapok közti ellentmondásra épít, hiszen a ringatózó akusztikus hangzás komoly mondanivalóval párosul. A szövegből az derül ki, hogy a szerző mindig is túl komoly ember volt és igazán sohasem érezte magát gyereknek, játékosnak. Erre utal a "sohasem voltam egyedül olyan hosszú időn át, hogy eltöprengjek azon, voltam-e gyerek valaha" sor, az ellentmondás pedig még inkább fokozódik: "sírok, mint az ablaküveg, megváltozhat-e hideg szívem egyetlen este alatt? / hogy többé ne akarjak folyton érintkezni szíveddel, vagy soha ne öleljelek szorosan."


a Wilco legújabb dala:


Azzal, hogy az album előrendelhetővé vált, fény derült a számlistára és az albumborítóra is. Utóbbi, azért lehet olyan ismerős világú, mert a világhírű képzőművész, illusztrátor, a fekete humoráról ismert Joan Cornellà tervezte és rajzolta meg. Cornellá azzal vált ismertté, hogy kis rajzaiban nagyon is komoly kritikát fogalmaz meg társadalmunkról.

wilcoschmilco100000x100000-999_1.jpg

01. Normal American Kids
02. If I Ever Was a Child
03. Cry All Day
04. Common Sense
05. Nope
06. Someone to Lose
07. Happiness
08. Quarters
09. Locator
10. Shrug and Destroy
11. We Aren't the World (Safety Girl)
12. Just Say Goodbye

 
ITT MEGISMERKEDHETSZ A ZENEKARRAL!

a zenekar ezzel a dallal emlékezett meg a tavaly megjelent Star Wars albumukról, a Locator szintén szerepel majd a Schmilcón:

https://recorder.blog.hu/2016/07/20/itt_a_masodik_dal_is_a_wilco_osszel_erkezo_muveszi_boritos_uj_lemezerol
Itt a második dal is a Wilco ősszel érkező, művészi borítós új lemezéről
süti beállítások módosítása