Melegíts a Szigetre az Ivan & The Parazol és a Middlemist Red koncertjén

2016.07.19. 09:01, prerecorder

ivan.jpg

(X) Az Ivan & The Parazol hazánk egyik leglehengerlőbb bandája: a magyar beat hagyományait újragondoló zenekar mindig képes meglepetést okozni, legutóbb épp egy kisfilmet forgattak első, magyar nyelvű kislemezükhöz. A modern „beatnikek” augusztus 6-án ismét meghódítják a Budapest Parkot, ezúttal is a Middlemist Red társaságában.

Az Ivan & The Parazol fénysebességgel került fel a hazai könnyűzene egére és azóta is az egyik legfényesebben ragyogó állócsillag ott. A magyar beat zenét „újrahangoló” formáció Take My Hand című dalával robbant be a köztudatba – mely az amerikai SXSW fesztivál reklámzenéje is lett – a dinamikus kezdés után pedig sorra jöttek a további Parazol slágerek - a Together például a Sziget Fesztivál himnusza is volt. A csapat tavaly jelentette meg The All Right Nows című harmadik nagylemezét, főként angol nyelvű dalokkal, melyekkel a Eurosonic fesztivált is megjárták. A rock and roll banda mindig képes meglepetést okozni rajongóinak, legújabb húzásuk egy magyar nyelvű EP, mely a Festők, Építészek, Szobrászok, Zenészek és Egyéb Komédiások nevet kapta. A három számot tartalmazó kislemezhez egy kisfilm is készült F.É.SZ.E.K címmel, a Ha megnyitod a szíved szövegét, pedig nem más, mint a zenekar egyik példaképe, Bródy János írta. Az augusztus 6-i koncerten így már az új dalokra is táncolhatunk.

Ahogy az Ivan & The Parazol, úgy a Middlemist Red is a ’60-as, ’70-es évek zenéiből inspirálódott, a pszichedelia hömpölygő örvénylése ragadta őket magukkal, amit a modernkor hangzásával vegyítenek. A zenekarra 2013-ban figyelt fel a szélesebb közönség, amikor megnyerték az Index dalversenyét, ugyanebben az évben pedig a Deezer és annak hallgatói is a világ legígéretesebb bandájának választották őket. A srácok azóta megjelentették Supersonic Overdrive című bemutatkozó nagylemezüket, állandó vendégei lettek a meghatározó hazai fesztiváloknak, de olyan neves külföldi fesztiválok színpadán is bemutatkozhattak már, mint a Eurosonic, a The Great Escape vagy a Tallinn Music Week. A neo-psych négyes nyári turnéja mellett jelenleg gőzerővel dolgozik új nagylemezén.

További információ: https://www.facebook.com/events/1775700169331489/

https://recorder.blog.hu/2016/07/19/melegits_a_szigetre_az_ivan_the_parazol_es_a_middlemist_red_koncertjen
Melegíts a Szigetre az Ivan & The Parazol és a Middlemist Red koncertjén
süti beállítások módosítása