Elhagyta a Franz Ferdinandot az egyik alapító tag!

2016.07.10. 08:48, prerecorder

2014franzferdinand_nme_em_010100114_hero.jpg

Kevés olyan zenekar van, amely hosszú időn át személyi változások nélkül zenél együtt. A tagcserék szinte mindig fájdalmasak, és persze nemcsak az együttes számára, de a rajongóknak is. Sajnos ez történt most a 2002 óta, lassan tizenöt évben változatlan felállásban működő Franz Ferdinand esetében is, alapító gitáros-billentyűsük, Nick McCarthy (fenti kép bal oldalán) nem fog részt venni a következő album felvételeiben és az azzal járó turnén sem.

A skót zenekar tegnap osztott meg egy Twitter-bejegyzést, amiben értesítették minderről rajongóikat. A zenekar szavain érezhető, hogy békésen, megértően, sőt a nyitott jövő lehetőségével váltak el gitárosuktól. Kifejtették, hogy a gitáros most fiatal családjával szeretné tölteni az idejét (az album-turné-ciklus legalább másfél évre tartja távol otthonától a zenészeket, sőt Nick számára ezáltal lehetőség nyílik arra is, hogy egyéb zenei ambícióit is kiélje. A bejegyzés végén kiderül, hogy nem végleges a döntés, Nicknek van visszaútja a népszerű zenekarba, hiszen az is olvasható, hogy nem személyes vagy zenei nézeteltérések játszottak szerepet a válásban.

A levél végén a távozó tag is üzent, amiben megköszönte rajongóknak a támogatást, és leírja, hogy most leginkább a producerkedésre fog koncentrálni és izgatottan várja a következő, nélküle készülő Franz Ferdinand-albumot. McCarthy a banda alapítása, 2002 óta volt aktív tagja a formációnak. Négy stúdió albumuk munkálataiban és a Sparks-szal közös kollaborációban vett részt a zenész.


a zenekar üzenete:


EGYIK FRANZ FERDINAND-INTERJÚNK.  MÁSIK FRANZ FERDINAND-INTERJÚNK.


a zenekar egyik kései slágere: 

https://recorder.blog.hu/2016/07/10/elhagyja_a_franz_ferdinandot_a_banda_egyik_alapito_tagja
Elhagyta a Franz Ferdinandot az egyik alapító tag!
süti beállítások módosítása