Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (16: Olaszország)

2016.06.27. 14:15, rerecorder

flag_of_italy_svg.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét: Törökország, Izland, Albánia, Oroszország, Románia, Horvátország, Ukrajna, AusztriaÍrországCsehországSvédország, SvájcPortugáliaÉszak-Írország és Belgium után a kieséses szakasz csapatai közül következik Olaszország. A klasszikus dal egyik hazája.

Olaszország

Aranylemez: 25.000 példánytól.

Kurrens sztárok: Olasz rádióbarát szólisták (Eros Ramazzotti még mindig az élvonalban, Laura Pausini stb.), az itthon is jól ismert Jovanotti, a kedves alt-popper Simone Cristicchi, az olasz Coldplay, azaz a Negramaro és persze sokan mások.

Klasszikus sztárok: A három legfontosabb sztárénekes, Mina, Patty Pravo és Adriano Celentano, az olasz singer-songwriter nagyság Fabrizio De Andrè, a dalszerzőként megkerülhetetlen Lucio Battisti, a sok szólista között kitűnt együttes a Pooh, a progos PFM és Goblin, a világhírű poprocker Zucchero, a folkrockos Modena City Ramblers, a darkwave-es Kirlian Camera, a kismillió italo disco-sztár, az italo house-os Black Box, na és persze Giorgio Moroder.


AZ ITALO DISCO HATALMAS KEDVENCÜNK, ITT ÁRADOZTUNK A MŰFAJRÓL.

Jellegzetes stílusok: A nehezen megragadható Musica leggera (~olasz pop), szoftpop-rock, olasz prog, italo disco, eurodance.


NA ÉS PERSZE AZ OLASZ FILMZENESZERZŐKRŐL SE FELEDKEZZÜNK MEG - MORRICONÉTÓL ROTÁIG!

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/06/27/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_16_olaszorszag
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (16: Olaszország)
süti beállítások módosítása