Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (15: Belgium)

2016.06.26. 10:11, rerecorder

belgiummapwithflag.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét: Törökország, Izland, Albánia, Oroszország, Románia, Horvátország, Ukrajna, AusztriaÍrországCsehországSvédország, SvájcPortugália és Észak-Írország után a kieséses szakasz csapatai közül következik a ma este Magyarországgal összecsapó Belgium. Feltaláltak pár tánczenei stílust és van néhány elég klassz zenészük.

Belgium

Aranylemez: 10.000 példánytól.

Kurrens sztárok: A rádiópopsztár Axelle Red, a legendás altrock banda, a dEUS, a nemzetközileg is ismert dancepunkos Soulwax, a patikamérlegen mért popot szállító Milow, az elektropopos Oscar And The Wolf, a legnépszerűbb kortárs popsztárok közé tartozó Stromae.


INTERJÚNK A DEUS FRONTEMBERÉVEL. MÁSIK INTERJÚNK A DEUS FRONTEMBERÉVEL.

Klasszikus sztárok: A gitár zsenije, Django Reinhardt, sanzon atyaúristene, Jacques Brel, az olasz származású szívtipró Adamo, a hetvenes évek popikonja, Art Sullivan, na meg a nyolcvanas éveké, Lio, a több álnéven is zseniális slágereket gyártó Lou Deprijck, a punkos Plastic Bertrand, az elektropop-úttörő Telex, a szoftpopos Vaya Con Dios, a triphopos Hooverphonic és az elektronikus zene nagyjai (Front 242, Technotronic).

Jellegzetes stílusok: Sanzonhagyomány és erős elektronikus zenei gyökerek, az electric body music jórészt belga találmány, a house-ra és technóra reflektáló new beat teljesen az (és akkor azt még nem is mondtuk, hogy lemezkiadókban - Play It Again Sam, R&S, Apollo, Eskimo, Crammed Discs - is erősek).

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/06/26/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_15_belgium
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (15: Belgium)
süti beállítások módosítása