Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (14: Észak-Íroszág)

2016.06.25. 12:00, rerecorder

2000px-flag-map_of_northern_ireland_svg.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét: Törökország, Izland, Albánia, Oroszország, Románia, Horvátország, Ukrajna, AusztriaÍrországCsehországSvédország, Svájc és Portugália után a kieséses szakasz csapatai közül következik Észak-Írország. A punkjuk szuperjó volt, Van Morrisonjuk még annál is jobb, de amúgy is akadnak jónevű előadóik szép számmal.

Észak-Írország

Aranylemez: Az egységes egyesült királyságbeli adatok érvényesek: 100.000 példánytól.

Kurrens sztárok: Az Ash már nagy öregnek számít, akárcsak a Divine Comedy és a Snow Patrol, az újabbak közül a remek indiepopper Villagers, a Two Door Cinema Club és a dalszerző-előadó James Vincent McMorrow fontos.

Klasszikus sztárok: A csúcs Van Morrison, de a punklegenda Stiff Little Fingers, a poppunklegenda The Undertones és a bluesrock, hardrock legenda Gary Moore is jelentős, na meg a Therapy? és persze David Holmes elektronikus zenész is az.

Jellegzetes stílusok: Folkrock, altrock, punkrock, posztrock.

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/06/25/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_14_eszak-iroszag
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (14: Észak-Íroszág)
süti beállítások módosítása