Egyszerűen a legjobbak – Velük töltsd ki a programtáblád a VOLT fesztiválon!

2016.06.24. 14:46, rerecorder

koncert-20151126-2422-volt.jpg

A 2016-os VOLT fesztivál a szinte teljes magyar popzenei élmezőny mellett eklektikus, sok mindenkit megszólító időtöltést kínál akusztikus folktrubadúrtól a klasszikus brit metál legnagyobbján át feltörekvő elektronikus tánczenei előadókig. Mondjuk, kik lesznek a legjobbak, és azt is, hogyan juthatsz be a legolcsóbban és legegyszerűbben a keddtől szombatig tartó fesztiválra.

JÚNIUS 28. (kedd)

Az idei VOLT nulladik napján lesz az, hogy első alkalommal kiosztják a Petőfi Rádió Zenei Díját, olyan kategóriákban, mint az év férfi és női előadója, az év DJ-je, együttese, fellépése, videóklipje, az év dala és az év felfedezettje. A két és fél órás gálán fellép a Wellhello, Rúzsa Magdi és a Halott Pénz, a VIP vendégeket az egyre népszerűbb belga dj-producer, Lost Frequencies szórakoztatja majd. A nap egyik headlinere az angol Ella Eyre, akinek soullal és r&b-vel vegyített popzenéjét a drum and bass-es Wilkinson követi az OTP Junior – Petőfi Rádió Nagyszínpadon.

A fesztivál négy fő napján persze a kisebb színpadokra is érdemes elnézni, amelyek közül egy már kedden is üzemel. A Samsung Galaxy S7/S7 edge Teraszon egész héten a Nagy-Szín-Pad! idei döntősei mutatkoznak be, kedden a Passed és a Szabó Benedek és a Galaxisok koncertje ajánlott.

damien-rice-6.jpg


JÚNIUS 29. (szerda)

A Quimby 25. születésnapját ünnepli a fesztivál második napján, őket követi a Nagyszínpadon a berlini techno dj-producer, Paul Kalkbrenner, akinek népszerűsége legalább annyira eredeztethető a Berlin Calling című filmben alakított dj-szerepéből, mint tömegeket megmozgató szettjeiből. Az OTP Junior – Petőfi Nagyszínpad húzóneve ezen a napon az akusztikus dalaival sokakat meghódító ír Damien Rice (fent), akinek szerzeményei ugyanolyan jól hatnak hollywoodi sikerfilmekben, mint meghitt pillanatokban. A nagy szívvel éneklő Rice 2002-es első lemezével (O) minden idők egyik legnépszerűbb ír előadója lett, másfél éve megjelent harmadik albuma (My Favourite Faded Fantasy) megerősítette pozícióját a kortárs folkos élmezőnyben.

A Nagy-Szín-Pad!-osok közül szerdán a Fran Palermo lép fel, szintén ezen a Teraszon játszik délután a Blahalouisiana és ajánljuk az OpenAir Rádió Terasz egész heti programjában a Kis-szín-pad-os (Keret blog által szervezett) kezdő, feltörekvő előadók koncertjeit, ezen a napon a Skeemers fellépést, valamint a Diákhitel Kávézóban a Majdnem Híres Rocksuli zeneipari témájú beszélgetéseit, amik szintén egész héten, 13:00-tól nyithatják értelmesen a fesztiválozást.

wiz-khalifa-restrained-ppcorn.jpg


JÚNIUS 30. (csütörtök)

A Nagyszínpad headlinerjeként az amerikai mainstream hiphop egyik nagyágyúja, a pittsburgh-i Wiz Khalifa (fent) koncertjét élvezhetik a műfaj rajongói, levezetőként pedig a Swedish House Maffia két ex-tagja, Axwell és Ingrosso buliztatnak. Az edm-utánpótlásról a hajnali órákban a garage-os, house-os, de igazából „mindent bele” elektronika feltörekvői, a Gorgon City gondoskodik. A délután hatos Kis-szín-pad koncertek közül ezen a napon a Kaktus-ra érdemes odaérni.


JÚLIUS 1. (péntek)

Kilenctől a Telekom Nagyszínpada előtt lehet üvölteni a Fear Of The Darkot, a nem Iron Maiden-rajongóknak pedig azt figyelni, mások hogyan üvöltik a Fear Of The Darkot és a klasszikus metál többi klasszikusát.

ITT PEDIG BELÉPŐT IS NYERHETSZ A TELTHÁZAS IRON MAIDEN-KONCERT NAPJÁRA!


Ha egyik sem vonz, hajnalban a GusGus kellemes, izlandi elektronikája biztosan megnyugtat és áttáncoltat a zárónapra. A Kis-szín-padon ajánlott a The Luckies pöpec indierockja.

iron-maiden1-630x420.jpg


JÚLIUS 2. (szombat)

A fesztivál utolsó napjának egyértelmű húzóneve a tavaly hat év szünet után új lemezt kiadott thrash metalos Slayer, valamint később ugyanitt meg lehet nézni a Prodigyt – már az is közhely, hogy ők hazajárnak Magyarországra. A másfajta kikapcsolódásra vágyók jobban járnak a drum and bass angol képviselőivel, a Sigma dj- és producerpárosával, valamint High Contrasttal, aki liquid funkos d’n’b-ével a műfaj egyik komoly képviselője, egytől pedig a Telekom Nagytéren a német Alle Farben popos elektrohouse-ával lehet tánccal búcsúzni az idei fesztiváltól.

Kiválasztottad, melyik nap(ok)ra mennél? Akkor már csak a legolcsóbb belépőket kell megtalálnod. Segítünk: ha az okostelefonra ingyenesen letölthető Simple alkalmazáson keresztül veszed meg, alapból 2000 forinttal olcsóbb minden napijegy és bérlet a VOLT, a Balaton Sound, a Sziget, a B.My.Lake és a Strand fesztiválokra (ami a RECORDER-kupon gyors aktiválásával együtt összesen már 2222 Ft kedvezményt jelent jegyenként). A további tudnivalókat elolvashatod itt, valamint az alkalmazás Az Én Fesztiválom csempéje mögött. 

https://recorder.blog.hu/2016/06/24/egyszeruen_a_legjobbak_veluk_toltsd_ki_a_programtablad_a_2016-os_telekom_volt_fesztivalon
Egyszerűen a legjobbak – Velük töltsd ki a programtáblád a VOLT fesztiválon!
süti beállítások módosítása