Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (10: Csehország)

2016.06.23. 16:30, rerecorder

flag-map_of_the_czech_republic_svg.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét: Törökország, Izland, Albánia, Oroszország, Románia, Horvátország, Ukrajna, Ausztria és Írország után a csoportkört követően a foci EB-től elbúcsúzó Csehország követezik.

D-csoport

Csehország

Aranylemez: 5000 példánytól.

Kurrens sztárok: A rádiórockos együttesek (Lucie, Chinaski) a folkos hatásokkal is dolgozó rocker a Wanastowi Vjecy, a funkys, popos J.A.R, a metálos Kabát, a legnagyobb szólista rocksztár Daniel Landa, az alt-punk-rockos Wohnout, a már régóta a helyi indie egyik kulcszenekara, a Sunshine. És a nemzetközileg is befutott Markéta Irglová.

Klasszikus sztárok: A beatkorszak nagy sztárja Marta Kubišová, az emigrációra kényszerülő, protest dalnok Karel Kryl, a legendás hardrock zenekar Olympic, a kelet-európai underground artrock kulcszenekara, a Plastic People Of The Universe és persze Karel Gott. Na meg alternatívban a hegedűs-énekes Iva Bittová és a zajrockos Ecstasy Of Saint Theresa.

Jellegzetes stílusok: A táncdalénekesek hagyománya borzasztóan erős, manapság a könnyed poprockzenében utazó zenekarok a nagy sztárok.

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/06/23/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_10_csehorszag
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (10: Csehország)
süti beállítások módosítása