Balatoni nyár a Budapest Parkban – 35 éves a KFT együttes

2016.06.22. 18:00, prerecorder

kft-siker.jpg

(X) „Újra vár a balatoni nyár” – ezúttal a Budapest Parkban. A KFT együttes július 1-jén a Parkban ünnepli 35. születésnapját, sőt, újrabemutatják a 30 éve megjelent Siker, pénz, nők, csillogás albumukat is.

A KFT együttes a mai napig verhetetlen, ami az ironikus és abszurd szövegeket, izgalmas zenei megoldásokat illeti, dalaik közkincsként élnek tovább. A ’80-as évek újhullámos zenekarai közül indult,’81-ben már a Locomotiv GT előzenekaraként turnéztak, a csapat felállása pedig a debütálás óta változatlan. Újrabemutató koncert sorozatukat 2012-bn kezdték, akkor ’81-es első koncertjük műsorát reprodukálták, egy évvel később az Üzenet a liftből/A fodrász című lemezt állították újra színpadra, azt pedig a Bál az Operában követte.

kft-siker-borito.jpgA július elsejei koncert azonban nem csak azért ajánlott, mert ezúttal a 30 éve megjelent Siker, pénz, nők, csillogás albumuk kerül sorra – rajta a romantikus tóbámulásokat meghatározó Balatoni nyárral – hanem mert egy ízben a KFT együttes 35. születésnapját is ünnepli. Budapesten ráadásul ez az egy nyári koncertjük lesz, így érdemes most elcsípni Laár Andrást és csapatát.

Előttük az Ed Is On lép fel, akik ütős, szövegcentrikus dalaikkal és szuggesztív, a színházak színpadjáról hozott előadásmóddal adják elő dalaikat. Nem véletlen a színházi hasonlat, a zenekar alapítója, Tasnádi Bence és énekesnőjük, Jordán Adél színművészként is ismert. Tavaly jelent meg Velem csak a baj van című debütáló nagylemezük, az idei évtől pedig ígéretük szerint megújult hangzással és felállással koncerteznek tovább. Szövegparádé és bámulatos színpadi előadás július 1-jén a KFT együttes és az Ed Is On prezentálásában, a Budapest Parkban.


A koncert Facebook-eseményoldala

Címkék: kft budapest park
https://recorder.blog.hu/2016/06/22/balatoni_nyar_a_budapest_parkban_35_eves_a_kft_egyuttes
Balatoni nyár a Budapest Parkban – 35 éves a KFT együttes
süti beállítások módosítása