Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (7: Ukrajna)

2016.06.21. 14:30, rerecorder

ukraine-flag-map.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét, Törökország, Izland, Albánia, Oroszország, Románia és Horvátország után az EB-től ma biztosan búcsúzó Ukrajna következik.

C csoport

Ukrajna

Aranylemez: 50.000 példánytól.

Kurrens sztárok: Az ország legnépszerűbb rockzenekara az Okean Elzy, eurovíziós sztárok (Verka Serduchka, Ruslana) a mellbedobó dj, Nastia, a magassarkús camp dance-popfiúcsapat Kazaky vagy a folkrockban utazó Mandry és Haydamaky.

Klasszikus sztárok: A legendás folkrock együttes Kobza, a még mindig aktív popszólista Sofia Rotaru és a fiatalon elhunyt helyi Máté Péter, Nazariy Yaremchuk.

Jellegzetes stílusok: A folkrock különösen népszerű, illetve az eurovíziós élmezőnyben is rendre ott vannak, az ideit is ukrajnai induló, Jamala nyerte. Jelentős volt a hedonista KaZantip edm-fesztivál, de Vakula vezetésével virágzik az underground elektronika is.


AZ UKRÁN UNDERGROUND ELEKTRONIKÁRÓL ITT ÍRTUNK RÉSZLETESEN.

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/06/21/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_7_ukrajna
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (7: Ukrajna)
süti beállítások módosítása