Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (6: Horvátország)

2016.06.20. 20:35, rerecorder

flag_map_of_croatia_svg.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét, Törökország, Izland, Albánia, Oroszország és Románia után a kedden sorsdöntő meccset játszó Horvátország következik.

D csoport

Horvátország

Aranylemez: 7500 példánytól.

Kurrens sztárok: A hiphopos, alterockos The Beat Fleet, a rádiópopos szólisták (Gibonni, Tony Cetinski), a kedves popzenét játszó Jinx, a metálos, punkrockos Hladno Pivo, az alternatívabb és a rádiórock között elhelyezkedő Damir Urban, az alternatív rockszcéna sztárjai, a Let 3.

Klasszikus sztárok: Táncdalénekesek (Ivo Robić, Tereza Kesovija), poprock együttesek (Parni Valjak, Prljavo Kazalište, Novi Fosili), újhullámos zenekarok (Film, Denis & Denis, Paraf), az évtizedek óta pályán lévő Oliver Dragojević, a fiatalon elhunyt elektropop- és funkmester Dino Dvornik, a folkos dalszerző Darko Rundek.

Jellegzetes stílusok: Szólóénekesek és változatos pop-rockzenekarok. És nem stílus, de a horvát tengerparti elektronikus fesztiválok már évek óta Ibizával konkurálnak.

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/06/20/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_6_horvatorszag
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (6: Horvátország)
süti beállítások módosítása