Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (5: Románia)

2016.06.20. 13:45, rerecorder

flag_map_of_romania_svg.jpg

Ha lenne zenei EB, azt melyik ország nyerné? Végre egy verseny, ahol tuti az angol befutás? Izland pedig itt biztosan nem lenne kisszínpados. Ifjú reménységektől stílusteremtő legendákig: erőviszonyok és esélyek Európában. A friss, 43. Recorder magazin EB és zene fókuszában gyorstalpaló keretében bemutatjuk a 24 EB-résztvevő ország zenéjét, Törökország, Izland, Albánia és Oroszország után a tegnapi vereségével kiesett Románia következik.

A csoport

Románia

Aranylemez: 10.000 példánytól.

Kurrens sztárok: Az eurodance-szereplők: Inna, Edward Maya, Alexandra Stan, Radio Killer, Akcent, DJ Project, Haiducii, The Cheeky Girls satöbbi. És az ország egyik legsikeresebb popszólistája, Smiley.

Klasszik sztárok: A progfolkos Phoenix, a progrockos Sfinx, a hardrockos Metropol, a poprockos Voltaj, az elektronikus Rodion G.A., az eurodance-es 3rei Sud Est és persze az O-Zone.

Jellegzetes stílusok: Régen a Schlager-vonal ment nagyon, a helyi mulatós a manele (ezt Diplo mikor fedezi fel?), ma már egyértelműen az elmúlt tíz évben utat tört dance-pop (helyileg: popcorn) egyik európai nagyhatalma, de erős a techno/house-színtér is (Petre Inspirescu).

Csada Gergely

https://recorder.blog.hu/2016/06/20/europop_divizio_a_24_eb-resztvevo_zenei_gyorsterkepe_5_romania
Europop divízió – A 24 EB-résztvevő zenei gyorstérképe (5: Románia)
süti beállítások módosítása