Meztelenül a kádban - szagold meg a zenémet!

2016.06.14. 09:00, wordrecorder

nick_monaco.jpg

Új szintre emeli az interaktív lemez formátumát az a Nick Monaco néven alkotó San Franciscó-i producer, aki legújabb albumának minden egyes dala mellé külön illatot is alkotott, ezzel téve még élőbbé az amúgy sem mindennapi élményt - mert ha ez nem lenne elég, még egy 40 perces videót is megjelentetett, amelyben egy forró fürdő keretein belül élvezi az újonnan kiadott felvételeket.

A nem éppen megszokott körítés mögött azért megfogalmazódik egy valóban művészi elképzelés is, hiszen az eredetileg a house műfajától induló Monaco Half Naked című anyagával jelentőset lép a hagyományosnak ugyan nem feltétlen nevezhető, de jó értelemben vett popzene irányába, és a '80-as évek szintetizátorai uralta hangzás mögül egy érzékeny előadó lép a hallgató elé, jóval többet mutatva magából mint egy átlagos producer. A személyes hangvételű dalok mellé a thaiföldi San Saruj parfümkészítő segítségével sikerült kitalálni a különböző illatokat (ezeket alighanem majd a cd és lp papírja is fogja hordozni, de minden bizonnyal mindegyik megjelenik önálló kis üvegekben is), ami ha mást nem is, azt biztosan megmutatja, hogy Monaco személyében egy valóban grandiózus koncepciókban gondolkodó művésszel van dolgunk, akitől ebből fakadóan az exhibicionizmus sem áll messze. A producer már előző albumához, a 2014-es Mating Callhoz is kitalált egy különlegességet: Freak Flag néven egy rúzscsaládot alkotott a debütálása mellé, a mostani vállalkozás pedig talán még extrémebb: "Szagoltál már zenét korábban? Még én sem, Azt akartam, hogy a hallgatók belélegezhessék a lemezemet, hogy toljuk ki az intim szféra határait. Ezek nem feltétlenül olyan illatok, amelyeket viselésre terveztünk. Inkább hangzások és érzelmek parfümmanifesztációi." 

A videóban egyébként nem történik semmi zavarbaejtő, hacsak azt nem számítjuk annak, hogy 40 percen keresztül egy felnőtt férfi jóízű fürdését nézzük végig:


ezért a kevésbé bátrak számára a Soundcloud-on is elérhetőek a számok:

Címkék: nick monaco
https://recorder.blog.hu/2016/06/14/felmeztelenul_a_kadban
Meztelenül a kádban - szagold meg a zenémet!
süti beállítások módosítása