Új képregény készült Prince-ről, aki átvette a Discogs-on legdrágábban eladott előadó címét is

2016.06.11. 19:00, prerecorder

prince_3.jpg

Prince áprilisi halála nemcsak rajongóit, hanem az egész világot sokkolta. Ezért is lett Minnesota államban születésének napja az idei évtől hivatalosan is Prince-nap. Viszont ezen a napon, június 7-én egy képregényt is kiadtak, amely Prince munkássága előtt állít emléket. Szintén friss hír, hogy a Discogs-on elkelt eddigi legdrágább lemez címét átvette az ő 1987-es, hivatalos megjelenés előtt nem sokkal visszavont, bezúzott The Black Album című kiadványa, amelyből néhány példány megmenekült - ezek közül az egyik most 15 ezer dollárért talált gazdára.

fameprincecovera-5-63e1a.jpgA Tribute: Prince képregényt Michael L. Frizell írta, amit a Storm Entertainment forgalmaz, az illusztrációkat pedig Ernesto Lovera és Vincenzo Sansone készítette (nyitóképen az alapkiadás és a limitált verziók borítói). A hivatalos közleményben azt írták, hogy a történet Prince életét dolgozza fel és az énekes felemelkedését, majd egyben dominanciáját a pop- és funkzene világában. Darren G. David nyilatkozatában megemlítette, hogy nagyon reméli, az emberek nem csak azt fogják észlelni, hogy milyen színes élete volt a zenésznek, hanem azt is, hogy mennyi előadóra gyakorolt hatalmas hatást.

A Storm Entertainement már korábban is adott ki képregényeket híres zenészekről, többek között Kurt Cobainről, John Lennonról, George Harrisonról és David Bowie-ról is. A huszonnégy oldalas képregény digitálisan és print formában egyaránt kapható.

Frizell azonban csak egy a sok megemlékező művész közül, akik között a leginkább figyelemreméltó talán a detroiti dj és producer, Moodymann. A napokban derült fény egy fotósorozatban arra, hogy az amerikai város egyik legjobban őrzött titka a dj személyes Prince-gyűjteménye. Prince-cipők, -lemezek, -pólók, - relikviák és egyéb ritkaságok találhatók Moodymann otthonában, ami akár egy múzeumnak is megfelelhetne.

Moodymann le sem tagadhatná, hogy óriási hatással volt rá az énekes, de saját bevallása szerint a csajozásban segített neki a legtöbbet, hiszen amikor bulikban pörgette a Prince-lemezeket, akkor a lányok folyamatosan azzal az indokkal mentek oda hozzá, hogy csavarja fel a hangerőt. Moodymann pedig ilyenkor csak annyit válaszolt: csavarják fel ők maguk.


MI NEM MEGEMLÉKEZTÜNK RÓLA, HANEM ÜNNEPELTÜK PRINCE-T! ITT ELOLVASHATJÁTOK.


A sok egyéb Prince-hez kötődő friss hír között még egy kihagyhatatlan: az ő egyik lemeze vette át a Discogs-on legdrágábban eladott kiadvány címét. Viszonylag sokáig egy ritka hardcore-lemez őrizte ezt a titulust (a Judge Chung King Can Suck Itja - mi is megírtuk), a 6048 dollárért elkelt lemezt előzte le idén márciusban egy kevés példányszámban létező Bowie-album (a cím nélküli 1969-es második lemez legritkább kiadása), ami 6826 dollárért talált új gazdára. Ám ez nem sokáig tartotta a vezető pozíciót, hiszen április 22-én egy másik idén elhunyt popsztár legritkább vinylalbumából is elkelt egy példány, minden bizonnyal sokáig rekordértéket jelentő 15 ezer dollárért. A szóban forgó lemez az 1987-ben kiadás előtt álló Prince-féle The Black Album, amit a tervezett megjelenés előtt egy héttel vonatott vissza a zenész, a már legyártott, kiszállítás előtt álló mintegy félmillió példányt bezúzták, és a rádióknak, dj-knek eljuttatott példányokat is visszahívták. Természetesen ezekből néhány nem került vissza a lemezcéghez, és amelyekből hamar rengeteg bootleg-kiadás készült (a Black Album volt a nyolcvanas évek legtöbbször bootleggelt LP-je), mígnem 1994-ben hivatalosan mégis megjelent - ezeknek a verzióknak a piaci értéke persze már messze nem éri el a most eladott darab majdnem 4.200.000 forintos árát. 

A művészek halála nagyon fel tudja verni lemezeik árát, ez régi jelenség, ennek egészen megdöbbentő mértéke viszont új. A Black Album két legelső kiadásának zúzdát megúszó példányai (az európai szimpla - amiből úgy száz-kétszáz példány keringhet - és az amerikai dupla dj-promo - amiből egy-két tucat - utóbbiból adtak el most egyet 15 ezer dollárért) ugyanis még az év elején is teljesen elérhető áron cseréltek gazdát: a szimpla verzió 30-40 dollárért is simán elcsíphető volt. Hát, ennek vége. Az eladás hírére a Discogs-on kapható egyetlen szimpla verziós példány most 8800 dollárért várja új tulajdonosát.


itt pedig Moodymann Prince-birodalma kívülről:

moodymann-body-image-1465329124_1_1.jpg

ami így néz ki belülről:

moodymann-body-image-1465330324_1.jpg

moodymann-body-image-1465329105.jpg

moodymann-body-image-1465329156.jpeg

moodymann-body-image-1465329169.jpeg

moodymann-body-image-1465329607.jpg

Címkék: képregény prince
https://recorder.blog.hu/2016/06/11/uj_kepregeny_keszult_prince-rol_aki_atvette_a_discogs-on_legdragabban_eladott_eloado_cimet_is
Új képregény készült Prince-ről, aki átvette a Discogs-on legdrágábban eladott előadó címét is
süti beállítások módosítása