Skrillex szerint nem lopták a Sorry-t, munkatársa, Diplo szerint igen

2016.05.29. 09:30, prerecorder

 justin-bieber-skrillex.jpg

A napokban röppent fel egy olyan hír Justin Bieber tavalyi gigaslágerével, a Sorryval kapcsolatban, hogy annak szerzői nagy valószínűséggel kölcsönvettek egy vokálrészletet Casey Dieneltől, aki művésznevén White Hinterlandként adja ki lemezeit. Dienel úgy döntött, hogy jogi útra tereli az ügyet és pert indít Justin Bieber és a szám producere, Skrillex ellen.

A White Hinterland 2014-es dalában, a Ring the Bellben szereplő női vokál kísértetiesen hasonlít a Sorryban felcsendülő hangokra. Az énekesnő Facebookon jelentette be, hogy perelni fog a szám írói, illetve előadója ellen. Majd a bejegyzésben bővebben kifejtette véleményét az esetről: "azért élek, hogy különleges és eredeti zenét alkothassak, ez az út viszont tele van kihívásokkal és nagyon sok időt vesz igénybe. A Ring The Bell írása és produceri munkái során vért izzadtam és emiatt nagyon büszke vagyok a végtermékre, amit a Rolling Stone az egyik kedvenc számaként, albumaként és videójaként tart számon készítése évéből. Amióta zenélek arra törekszem, hogy minél inkább meg tudjam tartani a függetlenségemet az alkotás folyamatában és ezért ért sokként, amikor meghallottam, hogy munkámat engedély nélkül használták fel." Továbbá azt is kifejti az indie-előadó, hogy többször is próbálta felvenni a kapcsolatot Justin Bieber menedzsmentjével az ügy orvosolása érdekében, de érdemleges választ nem kapott a stábtól. Ezért a peren kívül más lehetősége nem maradt, hogy kiállhasson a munkájáért.

Ezek után már Skrillex is megszólalt és úgy érezte, helyre kell tennie a dolgokat. Úgy reagált az énekesnő vádjaira, hogy Twitter-fiókján egy rövid videóban megmutatta a szóban forgó vokálhang kreálásának módját. Dienel tehát azt állította, hogy Bieber sample-ként használta vokálját és mindezt a tudta nélkül tette meg. Skrillex a feltöltött videójával pedig ezt szerette volna megcáfolni, hiszen állítása szerint nem Dienel számából vették ki a részletet, hanem Julia Michaels társszerző acapellájából kreálták a megosztó részletet.


Már eddig is elég érdekes az eset, de az még különlegesebbé teszi a fejleményeket, mondhatni csavar egyet a sztorin, hogy Diplo, Skrillex és Bieber munkatársa - aki ebben a dalban nem működött közre - a TMZ-nek adott hevenyészett interjújában nem utasította el az énekesnő vádjait. A producer szerint a vokálok felhasználása óriási hiba volt. "Egy ilyen számon körülbelül tíz producer, szerző dolgozik. Ezt a részletet valaki hozzáadhatta anélkül, hogy szólt volna a többieknek. Jobban le kellett volna ellenőrizniük.” Nos, előbb-utóbb talán kiderül, hogy kinek van igaza, bár Skrillex videója alighanem a bíróságnak is elég meggyőző lesz.


a tavalyi év egyik legnagyobb slágere:


és ahonnan az oo-óó-óóó vokált vagy igen, vagy nem kölcsönözték: 

https://recorder.blog.hu/2016/05/29/skrillex_szerint_nem_loptak_a_sorry-t_munkatarsa_szerint_igen
Skrillex szerint nem lopták a Sorry-t, munkatársa, Diplo szerint igen
süti beállítások módosítása