Nem tudok ellenállni az Unknown Mortal Orchestra új dalának, mert túl fanki lett!

2016.05.26. 12:35, Frontrecorder

umo_3.jpg

First world problems? So 2012! Popdalban mémre reflektálni több éves késéssel súlyosan uncool, az Uknown Mortal Orchestra egyetlen mentsége, hogy a zenekar First World Problem című új dala eszméletlenül fanki. És ezt nem panaszkodásból mondjuk.

A first world problems mém négy éve terjedt el az interneten, majd a köznyelvben, mint (jó esetben) ironikus nyavalygás olyan problémák miatt, amik csak a jóléti, fejlett nyugati társadalmakban értelmezhetők. A mi egyik first world problemünk tavaly az volt, hogy az Unknown Mortal Orchestra harmadik albumán kevesebb az emlékezetes dal, mint az előzőn. ami azért is túlreagált probléma, mert a Multi-Love amúgy egy remek lemez, rajta olyan kvázi-slágerekkel, mint a Can't Keep Checking My Phone. Az új-zélandi születésű Ruban Nielson zenekara majdnem napra pontosan egy évvel az album megjelenése után, a semmiből előállt egy új dallal, ami a fent említett tavalyi kislemez vonalán megy tovább: még grúvosabb, még fülbemászóbb, ez már igazi rádióbarát felvétel, amelynek diszkós-funkos lüktetésével lazán levesz a lábadról. És igen, First World Problem a címe (a borítója a mémet elindító fotót idézi, hogy még direktebb legyen az utalás), egy férfi hisztizik benne azon, hogy kiszemeltjének ő csak egy csomó mondvacsinált probléma. Az legyen a legnagyobb bajunk, hogy ilyen dalokat hallgatunk:

 

Úgy tűnik, az UMO most a funky-vonaton utazik, ezt bizonyítja a május 20-án megjelent, a National zenekarból Aaron és Bryce Dessner által összeállított Grateful Dead-feldolgozáslemezhez adott átiratuk is:

https://recorder.blog.hu/2016/05/26/nem_tudok_ellenallni_az_unknown_mortal_orchestra_uj_dalanak_mert_tul_fanki_lett
Nem tudok ellenállni az Unknown Mortal Orchestra új dalának, mert túl fanki lett!
süti beállítások módosítása