Csak egy újabb tégla Eminem gyerekkori házának falából

2016.05.25. 18:00, prerecorder

f75bf3df_1.jpg

Május 23-án ünnepelte Eminem The Marshall Mathers LP című legjobb nagylemeze megjelenésének tizenhatodik évfordulóját. A rapper rajongói ez alkalomból a lehető legkülönlegesebb tárggyal gyarapíthatták gyűjteményüket. Megvan az album borítója? És az megvan, hogy az azon (iiletve a 2013-as folytatáson, a TMM LP 2-n) látható ház Em gyerekkorának színhelye? És az is megvan, hogy a házat 2013-ban árulni kezdték, majd egy tűz után anniyra veszélyes lett, hogy le kellett rombolni? Ha mindez meg is van, azt már a fene sem gondolta volna, hogy egyszer még egy téglát is vehetünk ebből az épületből.

19eminem-master1050.jpgA rapper úgy ünnepli kulcsalbumának évfordulóját, hogy gyerekkori otthonának maradványaiból állított össze emléktárgyakat rajongói számára. Egykori családi házuk a 2000-ben megjelent nagylemezének és annak 2013-as folytatásának borítóján volt látható. 2013-ban viszont 33-44 ezer dollárért kezdték árulni a teljesen lerobbant környéken álló lerobbant házat, aztán ismeretlen körülmények között tűz ütött ki benne, ami után le kellett bontani, mivel veszélyesnek minősítették. Eminem még éppen időben reagált és mindenféle emlékeket gyűjtött az épületből, közte 700 darab téglát is (ezt már nyilván a bontás után). Naná, hogy rajongói emléktárgy lett belőlük. A korlátozott kiadású merchandise mellé tanúsítvány is jár, amely igazolja a tégla eredetiségét, ezeket pedig személyesen Eminem írta alá. Emellett még egy kiállító állvány, emléktábla és a 2000-es album új kazettakiadása is jár a tégla mellé, amit 313 dollárért árultak (más, drágább csomagban amúgy még egy póló és egy dögcédula is volt - azaz a ház 2013-as értékének sokszorosát, minimum 220 ezer dollárt kerestek meg, csak a téglákból).

Pontosabban csak járt mellé, hiszen a rapper rajongói azonnal elkapkodták az építőanyagot (mondjuk az igazán vagány az lesz, aki tényleg be is építi valahová) - persze ez nem jelenti azt, hogy hamarosan még drágábban ne tűnhetnének majd fel a feketepiacon. Viszont ezen kívül még megvásárolhatjuk magát a kazettát és egy dögcédulát, amelyet régi otthonának fa maradványaiból faragtak ki. A bevétel egy részét jótékony célra ajánlotta fel a rapper, egészen pontosan a Marshall Mathers Alapítványhoz fog az összeg eljutni, amely alapítvány nehéz körülmények között élő fiatalokat segít, szerte az Egyesült Államokban.

JOHN LENNON ÉS KURT COBAIN GYEREKKORI HÁZÁT IS 2013-BAN KEZDTÉK EL ÁRULNI.

eminemmmlp191b1okhqjsl_sl1500.jpg

eminemmmlp2600x600bb.jpg


a The Marshall Mathers LP egyik ikonikus dala:

https://recorder.blog.hu/2016/05/25/igy_emlekezett_meg_eminem_a_the_marshall_mathers_16_evfordulojara
Csak egy újabb tégla Eminem gyerekkori házának falából
süti beállítások módosítása