Rómeó és Júlia queer-verzióban - Mykki Blanco drámai új klipje

2016.05.19. 16:00, Frontrecorder

mykki_1.jpg

A "queer rap" egyik legfenomenálisabb képviselője, a magát transzneműnek/többneműnek valló Mykki Blanco az elmúlt négy évben több nagyszerű EP-t és mixtape-e is megjelentetett, idén viszont a tervek szerint végre előáll első hivatalos albumával, melyről az első dal már itt van; a High School Never Ends producere és énekes közreműködője a francia Woodkid, amiből következik, hogy egy nagyívű, vonósokkal drámaivá emelt felvételt kapunk, hozzá egy Shakespeare-tragédiát idéző kisfilmet tiltott szerelemmel, gyilkossággal.

A most harmincéves rapper-költő, Michael David Quattlebaum Jr. 2010-ben vette fel a Mykki Blanco művésznevet, amely egyben egy önálló személy(iség), tulajdonképpen egy folyamatos performansz egy queer lázadóról, aki a punkrock energiájával és érzelmi-indulati intenzitásával kommunikál a dalain keresztül. Mykki 2012 óta sok időt tölt Európában, ahol a közönség ugyan szerinte elfogadóbb, mint Amerikában, ugyanakkor magánemberként a saját bőrén tapasztalja azokat a változásokat, melyek többek közt a mássággal szembeni intolerancia növekedésében is megmutatkoznak. Mint mondja, amikor először itt élt, úgy tűnt, elfogadták és örültek neki, most pedig az ábécében a pénztáros azt vágja az arcába, hogy menjen vissza oda, ahonnan jött.

Részben erre reflektál a High School Never Ends idősíkok közt ugráló klipje, mely egy Shakespeare Rómeó és Júliájának queer-változataként is felfogható tragikus történetet mesél el. A Németországban készült kisfilmet a nemi identitás és a szexualitás alternatív kifejeződéseit, szubkultúráit jól ismerő/dokumentáló Matt Lambert rendezte, aki korábban az Austra, a Hercules & Love Affair és Patrick Wolf számára is forgatott klipet. Mykki egyébként azt nyilatkozta, hogy a videóban megformált karaktere áll a legközelebb a valódi énjéhez, amit mi persze nem tudhatunk, mindenesetre erőteljes alakítást nyújt, lenyűgöző nézni - még parasztlányként is láthatjuk. A Woodkid produceri és énekesi közreműködésével készült dal meglehetősen eltér attól, amit eddig a rappertől megszoktunk, és mivel elvileg az első rendes Mykki Blanco-albumot előlegezi meg, mi további meglepő fordulatokra számítunk. Addig is, íme a High Scool Never Ends megrendítő klipje:

 

 

Címkék: woodkid mykki blanco
https://recorder.blog.hu/2016/05/19/romeo_es_julia_queer-verzioban_mykki_blanco_dramai_uj_klipje
Rómeó és Júlia queer-verzióban - Mykki Blanco drámai új klipje
süti beállítások módosítása