Magyarradar - Barkóczi Noémi

2016.05.05. 18:35, Frontrecorder

barkoczinoemi_mr.jpg

Az egy szál akusztikus gitárral dalokat író-előadó Barkóczi Noémit öt éve észlelte már a radarunk az akkor előtörő hazai hálószobapop-színtér végigpásztázásakor, aztán elvesztettük a nyomát, de most ismét rátaláltunk a Békéscsabán született, Egerben főiskolát végzett, Budapesten élő singer-songwriterre, miután elérte a fülünket április végén megjelent bemutatkozó albuma (mellékesen pedig jelenleg a MYGL énekesnője). Az elmúlt évek dalterméséből válogató és ezt a korszakot összegző Nem vagyok itt az őszintén feltárulkozós-lelkizős-filozofálós-rágódós folkhagyományokat ápolja, de a finom iróniának és (a lágy énekhangból is eredő) bájnak köszönhetően nem az elsötétített szoba sarkába kuporodva, hanem nyitott ablakon kibámulva. Üdv itt!

 

barkoczi.jpgIndulás: 2010.

Honnan: Budapest.

Stílus: folk, pop.

Hatások: Nick Drake, Linda Perhacs, Laura Marling, Grizzly Bear, Bereményi Géza.

Kiadó: Circlesound.

Történet: Hétévesen kezdtem el zongorát tanulni, tizenkét évesen váltottam gitárra és nem sokkal később rájöttem,  hogy egy hangszeren nem csak klasszikus darabokat lehet játszani. Jött a rengeteg feldolgozás tanulás, meg a saját kis Youtube-csatornám, amire sok pozitív komment érkezett és ez adott némi önbizalmat. Dalokat tiniként kezdtem írni, azt az időszakot ma is visszasírom: napi több dalt írtam és mindegyikről úgy éreztem, óriásit alkottam… Később hála az égnek a kritikai érzékem is fejlődött, bár a produktivitásom azóta rendesen visszaesett. Aztán Egerben megismerkedtem a Popméter csapattal, akik sok bulit szerveztek a városban és Budapesten is, ez szerencsés módon ez egybeesett a hálószobapop-bummal, úgyhogy viszonylag sokat léptem fel erre-arra. Azóta a zenélés picit visszaesett, de idén a Circlesound csapatának (és rengeteg csodás embernek) hála felvettük az első  albumot, amire úgy érzem, végre összeállt az elmúlt pár év kuszasága.

Megjelenések: Szerda 5 (demo, 2011), Nem vagyok itt (2016).

Küldetés: egyszerűen csak jó dalokat írni és szeretni őket játszani.

Jövőkép: Szeretném, ha a dalírás újra a napi rutinom részévé válna, mert figyelni kell hozzá kifelé és befelé egyaránt. Szeretnék új emberekkel együtt zenélni, új helyekre eljutni, új témákat és új dallamokat találni.

Mellékprojektek: MYGL.

Szexepil: a tökéletlenség.

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Nem vagyok itt album - még pár hónapja sem gondoltam volna, hogy kész lesz egyszer.


De itt van, íme Barkóczi Noémi szeretni való bemutatkozó lemeze: 


nyitókép: Fülöp Dániel

https://recorder.blog.hu/2016/05/05/magyarradar_barkoczi_noemi
Magyarradar - Barkóczi Noémi
süti beállítások módosítása