Íme, a 2016-os, ötödik jubileumát ünneplő Rakéta Fesztivál teljes programja!

2016.05.03. 10:15, rerecorder

13128573_1329438540404943_1358484482_o.jpg

2016-ban május 30-a és június 5-e között lesz Budapesten a Rakéta Fesztivál 2016, azaz a jubileumi ötödik legnagyobb hazai seregszemle a környék fiatal, feltörekvő és legizgalmasabb underground előadóiból - a város legmenőbb klubjaiban. A 2012 óta megrendezett Rakéta (2012, 2013, 2014, 2015) eleve a legtöbb ilyen jellegű fellépőt felvonultató esemény, az idei egyhetes koncert- és partisorozat pedig a tavalyihoz hasonlóan minden nap másik helyszínen lesz, sőt, idén is lesz három olyan nap, amikor két klubban is pörögnek az események (felváltva, vagy egymás után). Az ötödik Rakétán tehát hét napon át, közel ötven előadó koncertezik és live actezik kilenc klubban - szombaton a Gólyában pedig Ladyfest-nap lesz!

13106644_1329438670404930_1145113866_o.jpgA fesztivál szervezői közül az alapító Lang Ádám mesélt az idei válogatásról, újdonságokról: „bár különösebb látható változás kevés van, azért így is bőven van miről beszámolni. Ez lesz az ötödik Rakéta, elég durva nekem ebbe belegondolni. Változás a tavalyi évhez képest a fellépők kiválasztásában, hogy 2015-ben mindhárman, Simai Pannival és Varga G. Andrással külön-külön pontoztuk a zenekarokat, így nagyjából egy közös halmaz alapján raktuk össze a line-upot. Most mindenkinek volt három-négy helyszíne, amit saját maga tehetett össze. A Rakétában épp az a jó, hogy teljesen alulról, kívülről, és hát esetlenül szerveződött valamilyenné. A legjobb idei újítás az, hogy lesz egy Ladyfest a Gólyában, június 4-én, szombaton. Ugyan lesz néhány fiú (egy tuti) is színpadon. Nagyon örülök, hogy Panni tök jó ötletekkel állt elő idén. Egyszer sörözés közben kitaláltam, hogy szervezzünk fesztivált, aztán most van egy ember, aki ezen a csapáson nem csak végigmegy, hanem hozza a saját ötleteit is. Ez nekem a legnagyobb siker az egészben. Az nem változott, hogy idén is igyekeztünk arra figyelni, hogy minél több új előadó szerepeljen, 80%-ban olyan formációk lépnek fel, akik korábban még nem. Persze van pár kivétel, a Dope Calypso zsinórban harmadszor is jön, hallottam már a harmadik lemezük számait, sajna nem engedhettük el őket. Idén nem lesz Fran Palermo-kaliberű zenekar, mert bár jelentkeztek komolyabb nevek is, de számunkra igazán átütő nem volt köztük, inkább hívtunk egy jó Hiúzt vagy Black Wristet. Két baráti zenekar, a Gustave Tiger és a Felső Tízezer lesznek a kimondatlanul is kiemelt fellépők, a Gustave lemezbemutat, a Felső Tízezerben meg Sallai Laci és Gallus több szempontból is fontos részei a Rakéta történetnek, ők is zárják az idei fesztivált. És persze fontos változás még, hogy idén a kilencből hat helyszínen lesz egy 500 forintos belépő, egyszerűen mert fizetnünk kell ezt-azt, és idén szeretnénk a zenekaroknak is biztosítani a benzinpénzüket.”

13101075_1329438240404973_509659801_n.jpgSimai Pannit pedig a Ladyfestről kérdeztük: „a szombati napon a gólyás eseményeket Barna Emíliával (Zenei Hálózatok) közösen rendezzük, ez egy úgynevezett Ladyfest-nap lesz. A Ladyfest eredeti jelentése egy olyan összművészeti fesztivál, amiben feminista és női alkotók működnek közre. Non-profit, önkéntesalapú, ebből a szempontból teljesen megegyezik a Rakéta elveivel, ezért is tűnt kézenfekvő választásnak, és amúgy is terveztünk valami hasonlót rendezvényt csak nőknek. A Rakéta Fesztiválon ez nagyrészt egy nap keretében fog megvalósulni, lesznek workshopok és koncertek: lesz egyszálgitáros folk, emo banda és generációkat összekötő szónikus elektronika is. Nagyrészt lányoktól, természetesen. A két workshopból az egyiket Dányi Kriszta (morningdeer) tartja, ez technikai jellegű és hétfőn lesz szintén a Gólyában, a másikat pedig a szombati koncertek előtt Csordás Zita (Mayberian Sanskülotts) és Neményi Lilla (Camp Koala), az ő beszélgeték inkább a személyes tapasztalataikról fog szólni: milyen egyedüli lányként zenekarban lenni, mit tudnának tanácsolni lányoknak, akik szeretnének zenélni és persze a résztvevők is hozhatják a saját történeteiket. A lényeg, hogy teremtsünk egy olyan biztonságos közeget, ahol a közös tapasztalataikról, élményeikről, kérdéseikről beszélhetnek egymással lányok a zenéléssel és az ahhoz kapcsolódó élményeikkel kapcsolatban. Ezeken a workshopokon csak nők és transzneműek vehetnek részt, jelentkezni egy űrlap segítségével kell majd, de minden kiderül hamarosan. A koncertekre pedig bárki jöhet.”


Május utolsó napjait és június első hetét tehát nem érdemes máshol eltölteni, nem is szaporítjuk a szót, íme Budapest legmenőbb fesztiváljának teljes line-upja - itt pedig az idei fesztivál Facebook-eseményoldala:


május 30., hétfő
A38 Tetőterasz

Gustave Tiger
Rosa Parks
Deep Glaze
Veszélyes Faszfej
Központ Elhárítási Terror


május 31., kedd
Roham

No Eves
Black Bartók
Cielo Dive
TPS Report


június 1., szerda (a koncertek FELVÁLTVA kezdődnek a két közeli szórakozóhelyen)
Beat On The Brat

Dope Calypso
Hiúz
Carson Coma

Zeg Zug

Upor András
Csikó Tomi Ft. Bodriszatva
Papaver Cousins


június 2., csütörtök
Toldi

Belau
Agavoid
PollyFlow
Sad Acid
Christopher Waver


június 3., péntek (a müszis koncertek a vittulás események UTÁN kezdődnek)
Vittula

Raccoon Rally
Berriloom
Szilánk

Müszi

HANS
ANEZ
Iszlai
Malvo
Planetmälcolm
SZO
Sazabio


június 4., szombat (az aurórás koncertek a gólyás események UTÁN kezdődnek)
Gólya

Stopsonic
Musica Moralia
Umi Tuesday
Mission Of Budapest
Lightning Field

Auróra

Mechanical Corpse
Céh
Desdemona Daene
KINZO is HERE
Axentriq (Sipowicz & Maks)
† BLΔCK WRIST †
Mike Nylons b2b Modeo


június 5., vasárnap
A38 Tetőterasz

Felső Tízezer
40 Days
Nobody Elses
Tape Kebab
The Beans

13106644_1329438670404930_1145113866_o.jpg


flyer:
Moroncsik Ádám


2014-ES INTERJÚNK A FESZTIVÁL SZERVEZŐIVEL.


Érdemes követni a Rakéta Fesztivál Facebook-oldalát is, további fontos és érdekes információk miatt.


és végül egy klasszik bújtatott reklám a Felső Tízezerrel: 

https://recorder.blog.hu/2016/05/03/ime_a_2016-os_otodik_jubileumat_unneplo_raketa_fesztival_teljes_programja
Íme, a 2016-os, ötödik jubileumát ünneplő Rakéta Fesztivál teljes programja!
süti beállítások módosítása