Premier! Laskai Viktor: Fitness EP

2016.04.25. 11:30, Frontrecorder

fitnessepcover.jpg

"Egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel" és mehet is a torna a SuperStereo zenekar alapító-zeneszerzője, Laskai Viktor ritmikus sportgyakorlatokhoz gyúrt friss EP-jére - "ne tessék félni, senkinek sem árt!"

anitanagy_com_-3012.jpgA zenész-producer a SuperStereo előtt DJ SuperStereo néven dj-zett és készített friss hangzású tánczenéket, de miután az új zenekari formációja "megörökölte" a saját művésznevét, úgy érezte, ez a névhasonlóság a továbbiakban zavart okozhat. "A SuperStereo nevet most már a Bent a neved című dallal kötik össze és egy zenekari arculatot párosítanak hozzá. Én nagyon szerettem volna megtartani a DJ SuperStereo nevet, de lehet, csalódás lenne az embereknek, ha eljönnének egy buliba, ahol játszom és ott nem a saját dalaimat hallanák, hanem valami olyat, amire nem számítanak, ez pedig okozhatna kellemetlenséget azoknak, akik már megszerették a zenénket. Másrészt eleve nem biztos, hogy jó ötlet egy ilyen kicsi piacon két ennyire hasonló néven jelen lenni. A SuperStereo-dalok ráadásul egy hosszabb folyamat eredményeként születnek, viszont az én hiperaktivitásommal szükségem van egy olyan zenei térre, ahol azt, és úgy teszek, ahogy az nekem tetszik - ezért kell a névváltás, amivel szabadságot kapok" - mondja erről. A megoldás kézenfekvő módon a polgári nevének partiba vágása lett, ám míg ez egyértelmű lépés volt, a zenei irány egyelőre még kevésbé nyilvánvaló. "Most azt érzem, ez talán az 'undergroundabb' oldalam zeneileg, de ki tudja, lehet, hogy lesznek énekesekkel közösen készített dalok is. Ez még a jövő zenéje." 

A jelen zenéje pedig az első kétszámos kiadványa, a Fitness EP, amely pont olyan energikus, mint amit a címe sugall. "Ezeket a számokat teljesen a mai mozgás-orientált nagyvárosi lét ihlette.Tele van a Facebook és az Instagram is azzal, hogy mindenki fut, gyúr, egészséges életre törekszik, hát gondoltam, csinálok hozzá zenét! A Fresh Beat inkább még a ráhangolódás, bemelegítés feelingjét hozza, viszont a Jump! igazi döngölés; amikor már fárad az ember, de nem akarja feladni, ekkor tud még plusz löketet adni."

A két székből felugrasztó electro-house banger, a funky gitárbetéttel kicsit lazábbra vett Fresh Beat és a keményen taposós Jump! meghallgatható alább (és ha tetszett, mindkettő ingyen letölthető innen), utóbbihoz mozgásra serkentő klip is készült (Bodóczky Róbert munkája), naná, hogy nyolcvanas évekbeli fitneszvideókból összevágva.

 

borító: The Sonnyfive

fotó: Nagy Anita

https://recorder.blog.hu/2016/04/25/premier_laskai_viktor_fitness_ep
Premier! Laskai Viktor: Fitness EP
süti beállítások módosítása