Videópremier! Hahó Együttes: Anyák napi köszöntő dal

2016.04.12. 18:30, rerecorder

haho_egyuttes_photo_2016_osztalytermes_lufis_small.jpg

A Hahó Együttes a népszerű klubos-fesztiválos Kaukázus zenekarból ismert Kardos-Horváth János gyerekzenekara, digitálisan nemrég jelent meg új lemezük, a Rózsi néni, sok a szatyor! (ami hamarosan cd-n is kapható lesz) és a beharangozó dal után a közelgő Anyák napja előtt az Anyák napi köszöntő dal című felvételhez készült szövegvideó. 

haho_egyuttes_rozsi_neni_sok_a_szatyor_cd_2016_front_big.jpgKardos-Horváth János a Kaukázus mellett K2, Kákettők és Kafkaz néven is zenélt már, de készített saját nevén gyerekzenés anyagot is, melyről a felnőtt-kompatibilis Földlakó lett popsláger 2010-ben, majd 2011-ben egy energiaszolgáltató kérésére működött közre egy energiaprevenciós programban, amelynek keretében írt egy albumnyi dalt a gyerekeknek az árammal való takarékoskodás jegyében. Most ismét gyereklemezzel jelentkezett, a Hahó Együttes új albumával, amelyen a dalok ezúttal is a környezetvédelem fontosságához, az egymáshoz való hozzáállásához, valamint a gyerekek életének fontosabb témaköreihez is kapcsolódnak. Így - az ovis ballagás mellett, amihez a Quimby Most múlik pontosan című slágerére írt szöveget Kardos-Horváth - az anyák napjához is: az Anyák napi című dal a Tavaszi szél, vizet áraszt témához aktualizált szövegű változata. A zenekar vezetője, Kardos-Horváth János mesélt is a dalról: „A gyerekek kis bölcsek. Nagyon sokat tanultam Tőlük – na, nem írni vagy olvasni. Hanem például az élet folytonosságára és az időm múlására is Ők tanítottak. Igyekszem meghálálni és minél több kalandot, mesét, zenét, dalt mutatok és írok is nekik. Ilyen ez a dal is, amellyel a közelgő Anyák napja alkalmából az egyik legalapvetőbb érzést, az Édesanyák iránti, legtisztább szeretetet fejezhetik ki. A dalhoz született egy rövid vers is, amelyet a lemezen Lenke lányom előadásában hallhattok és a gyerekek tiszta, ártatlan nyelvén fejezi ki az Anyák napjához kapcsolódó gondolatokat. Jó lenne, ha a gyerekek tolmácsolásában minél több Anyuka szemébe csalhatnának könnyeket hasonló dalok és versek. Ehhez a dalhoz egyébként hamarosan újabb videoklip is készül majd, ami így remélhetőleg képileg is hozzáad majd valami fontosat.”


NESZE NEKTEK, GYEREKLEMEZ - HÁROM ALBUM: BELGA, AMORF LOVAGOK, KARDOS-HORVÁTH JÁNOS.


a Hahó Együttes április 16-án lép fel a Kőlevesben az Egyemmeg! napon, Facebook-eseményoldal, aztán április 24-én a Föld Napja alkalmából Csepelen (Facebook-eseményoldal) és a Pál-völgyi Kőfejtőben is koncerteznek (Facebook-eseményoldal)

az Anyák napi köszöntő dal szövegvideója - az óvónénik már kezdhetik is a betanítását (és hamarosan klip is érkezik hozzá): 


és a dalt a lemezen megelőző Anyák napi köszöntő vers


a teljes lemez itt hallható: 


valamint a lemezt felvezető első klipes szám, az Éljen a szeretet ereje!


Hahó Együttes Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/04/12/videopremier_haho_egyuttes_anyak_napi_koszonto_dal
Videópremier! Hahó Együttes: Anyák napi köszöntő dal
süti beállítások módosítása