Egy mém miatt újra a slágerlistán Simon & Garfunkel legismertebb dala

2016.04.08. 15:45, Frontrecorder

simongarfunkel.jpg

Az Egyesült Államokban a slágerlista csúcsának közelébe jutott Paul Simon és Art Garfunkel duójának eredetileg megjelent The Sound Of Silence című örökzöldje, köszönhetően az internetet felrobbantó Sad Affleck mémnek.

Március 24-én került fel a YouTube-ra az a rövid videó, amelyben a Batman Superman ellen című film két főszereplője, Henry Cavill (Superman) és Ben Affleck (Batman) adnak interjút, és miközben előbbi éppen arra a kérdésre próbál válaszolni, hogyan fogadták a felemás kritikákat, utóbbi unottan bámul maga elé. Itt úszik be a jól ismert Simon & Garfunkel-dal, amitől úgy hat, mintha Ben Affleck éppen végtelen szomorúsággal tűnődne az élet, a világegyetem, meg minden nagy kérdésén. Innen kapta a videó a Sad Affleck címet, és lett belőle mém. A videó jelenleg közel 22 milliós nézettségnél tart, de profitált belőle a "betétdala" is; az elmúlt két hétben 5,6 millióan streamelték csak az USA-ban, emellett ötezren töltötték le, ami elég volt ahhoz, hogy a Billboard Hot Rock Songs listájának hatodik helyén landoljon. És ami még ennél is érdekesebb: a Disturbed nu metal zenekar tavaly decemberben kiadott feldolgozását nyilvánvalóan a mém által generált hype-ot meglovagolva március 28-án előadta Conan O'Brien műsorában, és ennek a nézettsége révén az ő verziójuk most éppen megelőzi az eredetit, három hellyel. Nem ez az első eset, hogy mémből világsláger lesz, gondoljunk csak a Gangnam Style-ra vagy a Harlem Shake-re, ám ezúttal egy klasszikus világslágerből lett mémből lett újra top hit. 

Íme ez a bizonyos Sad Affleck videó:


és a The Sound Of Silence első, 1964-ben kislemezen, majd a duó bemutatkozó nagylemezén megjelent változata:


A dal és a lemez annyira nem aratott sikert, hogy a duó feloszlott, viszont a tudtukon kívül elektronikus gitár hozzáadásával újrakeverték a The Sound Of Silence-et. Ez a változat 1966 januárjában két hétig vezette vezette a Billboard kislemezlistáját, ami újra összehozta a Simont és Garfunkelt.

https://recorder.blog.hu/2016/04/08/egy_mem_miatt_ujra_a_slagerlistan_simon_garfunkel_legismertebb_dala
Egy mém miatt újra a slágerlistán Simon & Garfunkel legismertebb dala
süti beállítások módosítása