Szombaton William Basinski ambient-legenda a Trafó Electrify-sorozatának 10. jubileumán!

2016.04.06. 09:21, rerecorder

basinski.jpg 

Az Electrify tizedik eseményén első ízben ad koncertet Magyarországon az ambient élő legendája, az elmúlás szépségét roncsolódó magnószalagokkal megörökítő William Basinski, fellép a nosztalgikus kísérleti zene kozmopolitája, Andrew Pekler, illetve Lanuk, aki saját zenei nyelvét nyers szintetizátorhangok, labilis ritmusok és feltoluló zajok ütköztetésével alakította ki.

William Basinski, Andrew Pekler, Lanuk

Helyszín: Trafó

Kezdés: április 9. 20:00

Belépő: 1900 / 2400 Ft

Facebook-eseményoldal

A kortárs és kísérleti elektronika, a jövőzene legjobbjait megmutató Electrify-sorozat tizedik eseményét egy olyan emberrel ünnepli meg, akinek kazettaszalagjai nélkül kis túlzással az előző kilenc sem jöhetett volna létre. William Basinski a loopokra építő ambient legnagyobb legendája, nagyságát tényleg csak Brian Enóhoz és John Cage-hez lehet mérni, 2002-2003-ban kiadott négyrészes, mintegy ötórás The Disintegration Loops című anyaga ott van minden idők legfontosabb lemezei közt. Így adhatja ki egy szalagos magnó a világ legszebb hangjait!

https://recorder.blog.hu/2016/04/06/szombaton_william_basinski_ambient-legenda_a_trafo_electrify-sorozatanak_10_jubileuman
Szombaton William Basinski ambient-legenda a Trafó Electrify-sorozatának 10. jubileumán!
süti beállítások módosítása