Dalpremier és nyereményjáték! Grand Mexican Warlock: Disillusioning

2016.04.06. 15:00, rerecorder

grand_mexican_warlock_cover.jpg

Hamarosan megjelenik a Grand Mexican Warlock harmadik nagylemeze, aminek nemes egyszerűséggel III a címe és nem szokványos a promóciója. Az viszont az albumot felvezető dalok alapján megszokott, hogy magas a színvonal, de a most debütáló, hangulatváltó Disillusioning még így is kiemelkedő. A jövő héten érkező albumot ráadásul megnyerheted vinylen vagy cd-n és kazettán, plusz még egy koncertjegyet is kapsz mellé ajándékba az április 15-i akváriumos lemezbemutatóra!

A törökbálinti Supersize Studióban Horváth Attila hangmérnök felügyeletével felvett, a Pongo Pongo Collective által kiadott III az első olyan lemeze a zenekarnak, amelyen már Nagy Dávid (Óriás) a dobos és Áron András Apey is aktív tag (ő ugye két másik Grand Mexican Warlock-zenésszel, Mohácsi Mátyás basszusgitárossal és az ott a dobok mögött ülő Szabó Lászlóval néhány hete adta ki a Trillion első nagylemezét). A III rendhagyó módon egy egynapos streamingelést leszámítva nem kerül fel az ingyenes zenehallgató oldalakra (ráadásul márciusban már volt belőle egy élő lemezhallgatós est is a Központban), de a cd-kiadás mellett készül vinyl- és kazettaverzió is, erről Szabó László nyilatkozott, aki a GMW-ban természetesen maradt a gitárnál: „ez egyfajta kísérletként is felfogható ebben a rettenetesen felgyorsult világban. Megnézzük, mi van, ha nem rakjuk ki az egészet ingyen, hanem megpróbáljuk rávezetni az embereket, hogy megvegyék. Azt feltételezzük, hogy aki vesz egy vinylt, az leül és végighallgatja a 45 perces anyagot. De akinek nincs lemezjátszója, az válogathat a különböző formátumok közül, aki meg mindenképp ingyen akarja, legalább ne valamelyik népszerű zenei blogon hallgasson bele három perceket, hanem dolgozzon meg érte és tisztességesen torrentezze le valahonnan. Ez az elképzelés, aztán meglátjuk, mennyire működik.”

A lemez előtt azonban most itt van még egy ígéretes ízelítő, hiszen a Disillusioning az artrockos, pszichedelikus, progresszív, stoneres és kicsit még altfolkos elemekből összeálló III egyik legjobb felvétele. A számról szintén Szabó Laci mesélt a Recordernek: „a Disillusioning főtémája rendhagyó módon nem hangszeren született, hanem valahogy beleült a fejembe, azt hiszem talán álmodtam. Hónapokig ott motoszkált, és csak sokkal később jutottam el odáig, hogy na jó, akkor most ideje „leszedni” és eljátszani gitáron. Áron hamis kutyája után Fütyünek neveztük el, így ez az egyik legkedvesebb munkacímű számunk. Aki csak az első két percet hallgatja meg, sosem fogja megtudni, micsoda tahóságról marad le.”

Ennek máris utánajárhat bárki, de még jöjjön egy nyereményjáték is, amely során két szerencsés Recorder-olvasó gazdagodhat egy-egy értékes csomaggal: mindkét győztes kap egy jegyet az április 15-i (Pozvakowskival és az osztrák Luasch-sal közös) akváriumos lemezbemutató koncertre (Facebook-eseményoldal), mindkét győztes kap egyet-egyet a nemrég remaszterelve újra kiadott (eredetileg 2010-es debütló) Aeons cd-ből és az egyik nyertesé egy vinyl lesz a friss III című albumból, a másiké pedig egy cd+kazetta kombó. Elég vonzó?

mindezt azok az olvasóink nyerhetik meg, akik

- megnyomják a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolják a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- lájkolják a Grand Mexican Warlock Facebook-oldalát ÉS

- a választ GMW tárggyal és a választott formátum megjelölésével (vinyl VAGY cd+kazi) elküldik a jatek@recorder.hu címre ÉS

- akiket kisorsolunk.

A sorsolás április 13-án, 18:00-kor lesz, a nyerteseket emailben értesítjük.


és akkor a III-at felvezető, tempóváltogató, elszállásig fokozódó, remek Disillusioning


a GMW április 16-án a Pécsi Est Café-ban játszik (Facebook-eseményoldal), a hónap végén pedig néhány ausztriai koncertre kerül sor.

a III-ról már elérhető dalok a zenekar Bandcamp-oldalán hallhatók​, albumrendelés pedig itt.

GMW Facebook
GMW Instagram

https://recorder.blog.hu/2016/04/06/dalpremier_es_nyeremenyjatek_grand_mexican_warlock_disillusioning
Dalpremier és nyereményjáték! Grand Mexican Warlock: Disillusioning
süti beállítások módosítása