Halotti tor, kocsmai kórus: ilyen szívmelengető verzióban még nem hallottad a Killers slágerét!

2016.03.29. 16:45, rerecorder

ir.jpg

Hogy az írek mennyire érzik a zenét, azt már sokszor megírtuk (karácsonyi utcazenélés, még jótékonykodásír vér, ír szív, Szent Patrik napi koncertek stb.), sőt, úgy is lehet mondani, hogy kevés nép érzi náluk jobban. És ezt az állítást megerősíti ez a friss felvétel is, amit egy halotti toron készítettek egy 2000 fős település kocsmájában, ahol az összegyűltek egy fiatalon elhunyt barátra, rokonra emlékeztek, amikor is valaki felállt a kocsma pultjára és levezényelt egy olyan verziót a Killers legnagyobb slágeréből, a Mr. Brightside-ból, amely még magát az együttest is elismerésre késztette.

Ennek a hírnek persze alig van köze a popzenéhez, de néha mégis szükség van ilyenekre is, hogy emlékeztessük magunkat a zene erejére. Adott egy ír kisváros (a Ring Of Kerry túristaútvonalon fekvő gyönyörű Killorglin), benne egy minden bizonnyal nagyon szerethető, fiatalon, veleszületett genetikai betegség következtében 45 évesen elhunyt férfi, Ger 'Farmer' Foley, és az ő kedvenc kocsmájában rá emlékező tömeg, amelyből egy Brian O'Sullivan nevű barátja kiemelkedik, sőt felmászik a pultra, hogy ott az egybegyűlteket közös éneklésre szólítsa, amivel méltóképp megemlékeznek az eltávozott barátra. Aki - mint az éneklés előtti beszédből kiderül - egészen biztosan boldog, hogy a Killers-féle Mr. Brightside-dal emlékeznek rá - pláne egy olyan verzióval, ahol a kocsmai kórusvezető ingét letépve crowdsurfinggel fejezi be az éneklést. Ehhez mást nem is kell hozzátenni, mint annyit, hogy szívmelengető, hogy van olyan hely, ahol emberek így tudják kifejezni gyászukat és ünnepelni az életet (a videót még a Killers is lenyűgözve tweetelte ki azzal a szöveggel, hogy "ha bármikor szükségünk lesz arra, hogy Brandont helyettesítsük, hívni fogunk, Brian O'Sullivan!"). 

és akkor a tényleg megható együtténeklés, crowdsurfinggel súlyosbítva: 


ez pedig a Killers tweetje: 

Címkék: the killers ír zene
https://recorder.blog.hu/2016/03/29/halotti_tor_kocsmai_korus_ilyen_szivmelengeto_verzioban_meg_nem_hallottad_a_killers_slageret
Halotti tor, kocsmai kórus: ilyen szívmelengető verzióban még nem hallottad a Killers slágerét!
süti beállítások módosítása