Magyarradar - Flexible Juice

2016.03.27. 15:00, Frontrecorder

flexiblejuice.jpg

Ha csak egy fiú-lány felállású lo-fi zajrock zenekarra figyelnél Debrecenből, akkor a Flexible Juice legyen az. Az avantgárd irodalom felé kacsintó, de a közérthető dallamoktól sem ódzkodó duót alapítója,  Kaszás Sándor mutatja be.

flexiblejuiclive.jpgIndulás: 2010.

Honnan: Debrecen.

Tagok: Kósa Erzsébet (basszusgitár), Kaszás Sándor (gitár, ének, dobprogramozás, effektek).

Stílus: alternatív/lo-fi/noise rock.

Hatások: Sonic Youth, Dinosaur Jr., Nirvana, The Flaming Lips, The Beatles, a korai Beck, szürrealista költészet és festészet.

Kiadó: nincs.

Történet: A Nirvana, a Sonic Youth és a Dinosaur Jr. hatására kezdtem el viszonylag komolyabban foglalkozni a gitározással. Közben írogattam szövegeket, verseket, amik végül dalokká álltak össze. (Nagyjából ma is ez a folyamat jellemző a legtöbb dalunk születésére: inspirálódás könyvekből, zenékből, filmekből vagy akár festményekből, közben folyamatos gitározás, írogatás és dúdolgatás.) 2010 augusztusában felraktam három számot MySpace-re Flexible Juice néven és elkezdtem különböző zenészekkel próbálni, amiből nem lett semmi. 2011 áprilisában felvettem az első nagylemezt és megjelentettem Bandcampen, majd májusban beszállt basszusgitározni Zsike, és további tagokat már nem is kerestem. Azóta is dobgépre nyomjuk. Már túl vagyunk jó néhány koncerten (Budapesten, Debrecenben, Szolnokon, Egerben, Nagyváradon), fesztiválon (Campus, Rakéta, Death Crew, HNO3), lemezen, videoklipen. Legutóbb tavaly jelent meg nagylemezünk digitálisan és limitált példányszámban akril/vászon/CD-r formában.

Megjelenések: Viszketnek az álmaim (2011), az alvók fülelnek (2012), Város kell a Napnak EP (2013), 22 vágy a tenger vázlata (2015).

Küldetés: harsh noise, gitárzaj, elektronika, ambient, akusztikus popzene és az időközben felmerülő irodalmi, művészeti hatások beágyazása dallamos alternatív rockba. Már valami hasonlót szerettünk volna elérni az előző lemezünkkel is.

Jövőkép: folyamatosan zenélni, dalokat írni és többet koncertezni.

Mellékprojektek: Időként zajoltam itt-ott, különböző zenekarokban, és most kezdek bele egy új free rock/lo-fi projektbe: néhány debreceni zenész haverommal vettünk fel számokat Milzenvirgil néven. Hamarosan ez is megjelenik valamilyen formában.

Szexepil: pontos dobos.

Legnagyobb eredmény, elismerés: amikor Kisszántó haverunk (producer és lemezgyűjtő, a debreceni Dub Székház kollektíva tagja - a szerk.) már akkor remixet akart csinálni a tavalyi lemezünk egyik dalához, mikor még semmi sem jelent meg az albumról.


a Flexible Juice új klipje, mely a tavalyi albumuk Afternoon Psychosis című dalához készült, Lichter Péter avantgárd filmjének részleteiből, illetve a zenekar koncertfelvételeiből összevágva:  

https://recorder.blog.hu/2016/03/27/magyarradar_flexible_juice
Magyarradar - Flexible Juice
süti beállítások módosítása