Kozmikus magasságból szól a Bronski Beat klasszikusa

2016.03.23. 12:48, Frontrecorder

apesandhorses.jpg

A Bronski Beat emblematikus dala, az 1984-es Smalltown Boy talán az egyik legtöbbet feldolgozott szintipop-klasszikus, ami nem is csoda, a dallama, az érzelmi töltése a mai napig telibe találja a "zenei receptorokat". Most éppen egy francia együttes, az Apes & Horses (a fenti képen) adta közre a maga átiratát, mely kozmikusan emelkedett hangulatba transzponálja az eredetit.

A párizsi Apes & Horses négytagú zenekarként indult, ötvözve a coldplay-es epikus indierockot, az M83 és az Air szintiszőnyeges űr-utazásait az amerikai roots rockból eredő hatásokkal. A 2012-es bemutatkozó daluk után 2013 októberében jött ki a debütáló EP-jük, a brit zenei sajtó radarja is észlelte őket, de aztán ez a felállás szétesett, úgyhogy alapos újratervezés következett. A nevet a frontember, az énekes-gitáros-dalszerző Aurélien Hamm és az elektronikáért felelős zenész-producer Pablo Altar vitte tovább, a hangzásukat pedig határozottan az elektronika felé fordították. Április 8-án jelenik meg ebben a formában első EP-jük Echo címmel, ezt a soulos cosmic pop-ballada Ashes vezette fel elsőként, de úgy tűnik, ezúttal bevetik a dolgozzunk fel közismert dalt hype-generáló trükkjét is - nos, nálunk bevált. A Bronski Beat megunhatatlan Smalltown Boy-át ültették át emelkedett űrelektronikába, az eredmény igazán mennyei:


Az örökzöld szintipop-slágert az elmúlt harminc plusz évben kismillióan feldolgozták, de a legemlékezetesebb előadás 2013-ból való és egy berlini utcazenészhez kötődik, nem is az ő produkciója miatt, hanem mert beszállt mellé a kutyáját épp arra sétáltató Jimmy Somerville, Na de akkor itt van ő egy 2014.es videón, ahogy zongorakísérettel énekli a dalt:

https://recorder.blog.hu/2016/03/23/kozmikus_magassagbol_szol_a_bronski_beat_klasszikusa
Kozmikus magasságból szól a Bronski Beat klasszikusa
süti beállítások módosítása