Dupla dalpremier! Duke Bluebeard: 4 AM + Z. Cs. #1 (Be Nice to You)

2016.02.26. 15:08, rerecorder

duke_bluebeard.jpg

A Recorderen is bemutatott Lone Waltz Records úgy látszik, hogy nem tud hibázni, a kiadóhoz tartozó Zanzinger lemezei és a már a kiadónál megjelent Upor András-album után a folkpopos Duke Bluebeard jövő héten megjelenő első nagylemeze is briliáns – és erről részben már most bárki meggyőződhet, ugyanis az album első két dalát máris mutatjuk.


duke_blueb_2.jpgA szerzői zenéket népszerűsítő Lone Waltz Records három alapítójának egyike Á.D. Lukács, azaz a híres bartóki operáról nevet választó Duke Bluebeard is (a lemezcéghez azóta csatlakozott a szintén remek Papaver Cousins is), akinek első felvétele 2013-ban jelent meg Summer Is Dead - demo címmel, és aki 2014 és 2015 között íródott, egységes hangulatvilágot tükröző dalait március 4-én Friend or Foe címmel adja ki. Á.D. Lukács a dalszerzés mellett az elmúlt éveket főleg a hazai underground színtér különböző szegleteiben foglalatoskodva töltötte, jelentős szerepet vállalt több projektben – legyenek azok közreműködések, színházi dolgok vagy koncertszervezés. A kilencszámos albumon a dalszerző finom, árnyalatnyi különbségekkel, egy év történésein keresztül értelmezi az egyedüllét és izoláltság – legyen az szándékos vagy sem – témáit. A most hallható első két dalból a lemeznyitó 4 AM-ről ezt mesélte a Recordernek Á.D. Lukács: „a 4 AM azokat a hajnali hazamenéseimet és bújkálásaimat örökíti meg, amikor igazán sebezhetőnek érzi magát az ember. A felvétel során az volt a cél, hogy megmaradjon a performansz bensőséges hangulata.” A második közzétett dal egy kétrészes történet első fele, ennek értelmében a Z. Cs. #1 (Be Nice to You) pedig igazából egy fél sztori csak. Nem lőném le, ha lehet ilyet. Majd, ha kijött a teljes lemez, meg lehet hallgatni a másik felével együtt.”


Duke Bluebeard a lemez megjelenés előestéjén bemutatja a teljes album anyagát, azaz március 3-án, a Hátsó Kapuban, Facebook-eseményoldal 


és akkor a március 4-én megjelenő Friend or Foe album első két dala (a lemez előrendelhető a beágyazott lejátszóban): 


Duke Bluebeard Facebook-oldal
Lone Waltz Records Facebook-oldal

nyitókép: Horváth Bernadett 
lemezborító, fotó: Horváth Bernadett
lemezborító, arculat: Micsoda Dániel

https://recorder.blog.hu/2016/02/26/dupla_dalpremier_duke_bluebeard_4_am_z_cs_1_be_nice_to_you
Dupla dalpremier! Duke Bluebeard: 4 AM + Z. Cs. #1 (Be Nice to You)
süti beállítások módosítása